Dtum
Login with Facebookk
1934 | Július

Primo Carnera és Max Baer küzdelme

Hatvanezer ember leste a legnagyobb izgalommal a newyorki Madison Square Gardenben a félelmetes erejű Primo Carnera világbajnok és Max Baer minden mozdulatát. A világbajnoki címért folyt a küzdelem és végül az amerikai Baer győzött.

Győzelme nagy meglepetést keltett, mert az olasz bajnokóriást eddig még senki sem tudta megrendíteni. Veresége nem jelent végleges bukást, mert Carnera, ha mostani mérkőzésén gyengének mutatkozott is, az kizárólag átmeneti rosszullétének tulajdonítható.

Ha menedzsere nem hajszolja bele a küzdelembe, tréningjein szerzett súlyos sérülései miatt elhalasztották volna a nagy mérkőzést. Olyan hatalmas testű, rendkívüli erejű és kivételes tudású boxoló, amilyen ő, egy században csak egy születik.

Mostani veresége nem olasz, hanem európai vereség, mert a világbajnoki cím Baer győzelmével ismét Amerikának jutott és ha Carnera vissza nem szerzi, akkor hosszú időre, talán örökre, le is mondhatunk róla.

De egészen biztos, hogy legközelebb győzni fog és akkor ismét dicsőséget szerez hazájának, Olaszországnak és Európának is. Itt közölt képeink az elsők, amelyek a nagy, izgalmas mérkőzésről Budapestre érkeztek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Jelenet a Carnera-Max Baer boxmeccsről Carnera a padlón Carnera arcán a tehetetlen düh lángol Primo Carnera
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98