Dtum
Login with Facebookk
1926 | Február

Paolino két perc alatt ütötte le a kanadai Soldiers Jones-t

Máté Károly vereséget szenvedett Pailleaux-tól. – Pegulthan nagyszerű stílusban nyerte mérkőzését.

Páris, február 12.


Amerikára emlékeztető lázas előkészületek vezették be azt a boxolóestélyt, amelyet a Manitot-társaság kedden este a Cirque de Paris hatalmas méretű termében rendezett. Nem csoda, hiszen ma, pályafutásának második évében, Paolino neve olyan hatalmas vonzóerőt jelent, amely már-már egyenrangú Carpentier varázsával. Ezzel magyarázható, hogy már hetekkel ezelőtt nagy nehézségekbe ütközött egy-egy jegyet elcsípni – Paolino ellenfelének, Soldier Jones tréningjeinek a megtekintésére.

Angliából, Belgiumból, Kanadából, Spanyolországból sok boxrajongó érkezett ez alkalomra Párisba, hogy szemtanúja legyen a nagy küzdelemnek. A fél 9-re jelzett mérkőzés színhelyén már 7 órakor autótenger hömpölyög és a környező mellékutcákat is elárasztva, olyan gabalyodás keletkezik, hogy nagy erélyes rendőrkezek tudják nagy nehézségek árán fenntartani a rendet.

És mindez két percért!
Soldier Jones szeli át a ring köteleit és szimpatikus, komoly megjelenése nagyon jól beillik a végsőkig felizgatott közönség hangulatába. Paolino mosolygós arca feloldja a feszültséget és a szokásos előkészületek után megkezdődik a harc.

Soldier támad, ütése talál, de „acélpáncélról” pattan vissza. Paolino uppercet-tel válaszol és öt másodpercre földre küldi ellenfelét. A kanadai felkel, de ismét földre kerül Paolino crochetjétől.

Újra felkel, de erre már a „favágó” megsokkalja a dolgot és két egymásután elhelyezett crochetval végleg elintézi ellenfelét.

Az időmérők 2 perc és 2 másodpercre mérték a mérkőzés tartamát, Paolino kétségtelenül Európa legjobb nehézsúlyú boxolója, sőt az amerikaiaknak is számolniuk kell vele.

Biren és Cram élvezetes mérkőzése után Máté legutóbbi ellenfele, a nehézsúlyú Peguithan lép a porondra, hogy összemérje erejét az elszászi Frohmerrel . A mérkőzés nem tartott sokáig, mert a hatalmas ütőerejű Peguithan a negyedik menetben feladásra kényszeríti ellenfelét.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98