Dtum
Login with Facebookk
1934 | Június

Milyen kötelékek fűzték Peti Sándor színészt egy bankhivatalnok szép feleségéhez?

Semmifélék – állapította meg a szenzációs bűnügyi nyomozás

A főkapitányság ritkán érdeklődik a színművész urak szívügyei iránt. Ezúttal kivétel történt. A főkapitányság bűnügyi osztálya elrendelte a nyomozást arra a diszkrét körülményre nézve, hogy Pet Sándor ismert budapesti színészt, milyen kötelékek fűzték egy bankhivatalnok szép feleségéhez?

A nyomozás megállapította, hogy Peti Sándort a kérdéses hölgyhöz mindössze gyermekkori barátsága fűzte és semmi más...Ebből a hivatalos megállapításból aztán érdekes bűnügy
keletkezett. A rendőrség nem kíváncsiságból érdeklődött a művész úr szerelmi ügyei iránt, hanem azért, mert Székely Imréné,Varga Erzsike a banktisztviselő felesége hamis tanúzás
címén panaszt tett egy szállodai bérszolga egy lámpaernyő kereskedő és egy ékszerész ellen.

A londiner és a három úr azt vallották ugyanis Székelyék válóperében, hogy Erzsi asszony gyakran látogatta Peti Sándort az István királyszállodában és ilyenkor órák hosszat nála időzött. Székely Imre tizenegy évvel ezelőtt vette el feleségül és tizenegyévi házasság után válópert indított ellene. A házasságkötés ugyanis a szülök ellenzése miatt titokban történt! Mikor aztán kiderült, hogy a fiatalok mégis egymáséi lettek a családi ellentétek miatt Székely Imre válni akart az asszonytól. Keresetét elutasították.

Három évvel ezelőtt a banktisztviselő újabb bontókeresetet adott be felesége ellen, s a perben a tanuk egész sorát vonultatta fel. Egész magándetektívgárda tett vallomást Erzsi asszony szállodai látogatásairól!

Pohner Ferenc, az István király szálloda akkori szolgája, eskü alatt vallotta, hogy tanúja volt a diszkrét látogatásoknak. Székely László, a férj fivére, Deutsch Vilmos ékszerész és Berkes Imre Székelyék rokona mint válóperi Pinkertonok szerepeltek. A három tanú előadta, hogy történt hosszas megfigyelés és lesben állás után a leleplezés.

A válóper tárgyalásán Erzsi asszony kétségbeesetten védekezett, szemébe vágta a tanuknak, hogy alaptalanul vádoljál, egy szó sem igaz a vallomásokból. Peti Sándorhoz régi pajtárság fűzi, de ezenfelül semmi egyéb. Előfordult, ugyan néhányszor, hogy Peti borítékban színházjegyeket hagyott számára a szálloda portánál de a jegyeket az előcsarnokban vette át. Soha életében nem volt a művész lakásán!

Tárgyalás után Székely Imréné váratlan fordulattal feljelentést tett a főkapitányságon. Megindult a nyomozás. Kihallgatták Pohner Ferencet, a válóper koronatanúját, aki hosszas vallatás után beismerte, hogy hamis vallomást tett, a szépasszony sohasem járt a színművész lakására ő csak azt látta, hogy a hallban tartózkodik. A szállodai szolga bevallotta azt is, hogy egy vendéglőben beszélték meg, mit fog vallani és aztán pénzt kapott a válóperes banktisztviselő fivérétől.

Pohner azzal enyhítette hazugságát, hogy Stekler Ilus a szálloda szobalányától hallott a szépasszony légyottjairól. A rendőrség kihallgatta Stekler Ilust is, de a szobalány szerint nem igaz Pohner vallomásra, mert sohasem látta Székely Imrénét Peti Sándor szobájába besurranni. A szálloda egész személyzete azt vallotta, hogy Erzsi asszony sohasem kereste fel az ismert színészt szállodai szobájában.

Székely László és társai ezek után is ragaszkodtak ahhoz, hogy nem vallottak hamisan. Székely tudni akar arról, hogy pénzt adott a koronatanúnak. A főkapitányság bűnügyi osztálya befejezte a kihallgatásokat és a nyomozás eredménye alapján az ügyészség Székely, Pohner, Berkes és Deutsch ellen hamis tanúzás bűntettéért indít eljárást.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98