Dtum
Login with Facebookk
1934 | Május

Kitty Dorain, Kertész Mihály hollywoodi filmrendező és Lucy Dorain leánya, a Budapesten is ismert szép táncosnő öngyilkos lett Athénban

Kitty Dorain, Kertész Mihály hollywoodi filmrendező és Lucy Dorain leánya, a Budapesten is ismert szép táncosnő öngyilkos lett Athénban

Az egyik athéni szállodában öngyilkosságot követett el Kitty Dorain énekesnő, Kertész Mihálynak, a Hollywoodban élő világhírű magyar filmrendezőnek a leánya.

A Budapestre érkezett hírek szerint a tizennyolcéves fiatal lány nagyobb mennyiségű morfiummal megmérgezte magát és igen súlyos állapotban került a kórházba, ahol egyelőre még nem lehetett kihallgatni.

Kitty Dorain az elmúlt esztendő telén hónapokig volt Budapesten szerződésben az egyik éjszakai mulatóhelyen, ahol néhány angol dalt adott elő zongorakísérettel. Amikor annak idején Kertész Mihály első feleségétől, Lucy Doraintól elvált, az osztrák törvény tizenkétéves koráig az anyjának ítélte oda lányukat Kittyt, aki 12 éves korának betöltése után kikerült édesapjához Hollywoodba.

Kertész a legkitűnőbb tanárokat szerződtette melléje, nyelvekre, énekre tanította, de Kitty szabadabb életet követelt magának, mint aminőt az apai szigor engedélyezett. Amikor Kertész látta, hogy minden tiltakozása hiábavaló, beleegyezett lánya régi vágyába, hogy Berlinbe menjen Reinhardt iskolájába s színésznőnek képezze ki magát.

Kertész Mihály ellátta bőven pénzzel, ajánlólevelekkel a leányát, de néhány hét múlva megdöbbenve értesült arról, hogy leánya nem is jelentkezett Reinhardtnál, hanem táncosnőnek szerződött el egy tánccsoporthoz.

Amikor Kertész ezt megtudta, kétségbeesetten táviratozott Berlinbe egyik barátjának, hogy akadályozza meg lánya szerződését, de Kitty Dorain ennek értésére adta, hogy édesapja intelmei nem érdeklik, ő azt teszi, amit jónak lát. Berlinből azután Bécsbe, majd Budapestre szerződött el Kitty Dorain, aki itt már annyira elszakadtnak érezte magát családjától, hogy itt élő nagyanyját és unokafivéreit sem látogatta meg. Közben Hollywoodból egyre érkeztek a kétségbeesett hangú sürgönyök és levelek.

Kertész valósággal könyörgött itt élő családjának, hogy mentsék meg gyermekét,
de hiába: Kitty Dorain egyik rokonát- aki apja aggódó kérését tolmácsolta, hogy szakítson az éjszakai élettel és térjen haza Amerikába- a legridegebben elutasította azzal, hogy a maga életét akarja élni és sem apja, sem anyja nem érdeklik, sőt, ha sokat üldözik, a nevüket sem fogja használni.

Kitty Dorain ez év február végéig maradt Budapesten és innen úgy utazott el, hogy senki sem tudta, hova indul. Hollywoodban élő édesapja egy newyorki magándetektívet bízott meg azzal, hogy derítse ki Kitty Dorain tartózkodási helyét.

Az athéni tragédia talán most újra összehozta Kitty Doraint az édesapjával...

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Bálint Aladár:Lotz Károly emlékkiállítása az Ernst Múzeumban Bálint Aladár:Lotz Károly emlékkiállítása az Ernst Múzeumban
Viruló asszonyi testek, hamis romantikában fogant történelmi...
Egy híres képről Egy híres képről
A mult héten egy rövidke hir alakjában hozták a napilapok azt az...
A tőzsde és a részvényjogi reform A tőzsde és a részvényjogi reform
Aki a budapesti tőzsde szerepéről, jelentőségéről és a jövő gazdasági...
Az uj Campanile Az uj Campanile
A kik régebben Velenczében megfordultak, emlékezhetnek a Szent...
Szegények karácsonya Szegények karácsonya
A szegények kenyere. A családok ünnepe, a karácsony szomorú az...
Gömbös miniszterelnöknek nem kell sem a horogkereszt, sem a diktatúra Gömbös miniszterelnöknek nem kell sem a horogkereszt, sem a...
Déli egy órakor Gömbös miniszterelnök kezdett beszélni: - Magyar...
Halálos soványítókúrák és a hízási hajlam Halálos soványítókúrák és a hízási hajlam
Órákhosszat várakozunk az egyetemi belgyógyászati klinikán, hogy a...
Ascher Oszkár szaval Ascher Oszkár szaval
Huszonöt évvel ezelőtt a versszavalás, valamikor kedvelt művészet,...
Képviselői pör
Pavlovics képviselő becsületszavára fogadta a képviselőházban, hogy a...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98