Dtum
Login with Facebookk
1934 | Október

A tavasszal megindul a vidéki magyar szállodák újjáépítése és tatarozása

A városok kongresszusának küldöttsége szombaton Fabinyi miniszternél tisztelgett, a vidéki szállodák újjáépítése és tatarozása ügyében. Mindenki tudja, hogy számos vidéki szálloda ma már nem felel meg a megnövekedett idegenforgalom igényeinek és hogy így szállodaügyünk fejlesztése egyik legsürgősebb föladataink közé tartozik.

A kormány a legutóbbi tatarozási hitelből hatszázezer pengőt hasított ki
vidéki szállodák tatarozási kölcsöneire, melyet azonban nem vettek igénybe, mert a hét százalékkal négy évre kínált pénzt senki sem használhatta.

A városok kongresszusa a megfelelő adatgyüjtés után
most közölte a kereskedelmi miniszterrel, hogy a vidéki szállodák szívesen építtetnének és tataroztatnának, ha kedvezőbb kamat mellett tíz évi tatarozási és húsz évi új építési kölcsönt kaphatnának. Fabinyi miniszter hosszabb megbeszélést folytatott a küldöttség tagjaival és megállapították, hogy elsősorban Debrecenben, Kecskeméten és Tokajban van sürgősen új szállodaépítésre szükség, halaszthatatlan tatarozási munkákat pedig Székesfehérváron, Zalaegerszegen, Miskolcon és Nyíregyházán kellene végezni.

Megállapították azt is,
hogy Galyatetőn új turistaházat kellene emelni, Esztergomban új diákszállodát építeni, Sopronban és Gyöngyösön pedig turistaházakat tatarozni. A megbeszélések során legsürgősebbnek Fehérvár, Eger és Zalaegerszeg kérelmét tartották, Mezőtúr és Túrkeve kérelmére pedig a miniszter haladéktalanul helyszíni szemlét fog elrendelni.

A vidéki városok e mozgalmával egyidejűleg
a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara is előterjesztést tett a kormánynak a budapesti szállodák tatarozási kölcsönei dolgában, s amint értesültünk, a Kamara külön egymilliós hitelkeretet kér tíz-tizenötévi törlesztésre, olymódon, hogy a fedezetet az OTI tartalékalapja adná, a kormány pedig garantálná a kamatokat, úgyhogy a budapesti szállodák kamatmentes kölcsönnel tatarozhatnák szállodáikat.

Úgy a kereskedelmi, mint a pénzügyi kormány
mindkét előterjesztést teljes együttérzéssel fogadja és így remélhető, hogy a tavasszal az egész országban megindul a szállodák újjáépítése és tatarozása, amire csakugyan nagy szükség van.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98