Dtum
Login with Facebookk
1935 | December

A hét hőse: a hócipő

Árván és csüggedten, szerényen és észrevétlenül hervadozott a kirakatokban a naptári szeptember első napjai óta. A tekintet meg sem akadt rajta, észre sem vették, testvérei a barna téli bagaria topánok és főúri unokahúgai, a báli lakcipellők között.

Igen, mert a nap lángolt egész szeptemberben és októberben, sőt még november egy részében is és a hálátlan lábak, amelyek már elfelejtették a tavalyi influenzákat, rá sem hederítettek télre, hóra, sárra nem is gondoló optimizmusukban a hasznos,-de száraz időben használhatatlan,- szegény rokonra.

Mikor aztán a milliárd hótömegek lezuhantak Budapestre, egyszeribe vége lett a vékony talpú cipellőcskék napsütötte dicsőségének s egyszerre felvirradt a megbízható, meleg, derék tömpe hócipők konjukturája.

Pénteken és szombaton tele voltak az összes gumiáruüzletek, sorban álltak a hölgyek hócipőért, már nem is válogattak se színben. sem szabásban,- csak hócipő legyen és- annyi baj legyen...

A hét hősének, a hócipőnek fölemelő példája szolgáljon vigasztalásul minden félreismert tehetségnek: aki hasznos, akire szükség van, aki tud valamit, arra előbb-utóbb sor kerül, -hószakadás, zivatar idején...

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98