Dtum
Login with Facebookk
1935 | Február

Kútba esett az FTC bokszbajnoksága

Énekes világbajnok kikapott Szabótól

Soha csapatbajnoki ökölvívó mérkőzés ilyen bizonytalanságban nem érkezett el a döntő napjához. A vasárnapi döntőn három csapatnak, az FTC-nek, a BTK-nak és a B. Vasutas-nak megvolt a lehetősége arra, hogy megnyerje a bajnokságot.

A legelőnyösebb helyzetben a B. Vasutas volt, amelynek eldöntetlen eredmény is elég volt ahhoz, hogy bajnok legyen. Az FTC reményei az NSC elleni mérkőzésen elúsztak. A kitűnő és lelkes NSC gárda ugyanis váratlan meglepetéssel 8:8 arányú eldöntetlen harcolt ki a favorit FTC ellen.

Részletes eredmények:
FTC – NSC 8:8

Légsúly: Szántó (FTC) győz Machinkó (NSC) ellen, K. O.-val. Szántó kissé könnyelműen veszi az első menetet, amely azonban elvitathatatlanul az övé. A második menetben rövid bordaütések földre küldik Machinkót, akit kiszámolnak, (2:0).

Bantamsúly: Kubinyi (NSC) ellenfél nélkül győz (2:2).

Pehelysúly: Ferencz (NSC) győz Váradi (FTC) ellen. A nagyerejű Ferencz óriási ütésekkel már az első menetben kikészíti ellenfelét, annyira, hogy a második menet elején Váradi feladja a további küzdelmet (2:4).

Könnyűsúly: Németh (FTC) győz Andorfer (NSC) ellen. Németh, mint minden alkalommal, ezúttal is remekelt. Az első menetben Andofer kissé szédültnek látszik, s ez a menet magasan Némethé lesz. A második menetben Andorfer nagyon feltör ugyan, de Németh előnyét nem tudja előre behozni. Andorfer a harmadik menetben összeroppan. Németh nagy ígérete a magyar bokszsportnak, (4:4).

Weltersúly:
Berkesi (FTC) és Fekete (NSC) között döntetlen. Az első menetben semmi érdemleges nem történt. A második menetben pedig csak az, hogy mindkét versenyzőt figyelmeztetik fejeléséért. A helyzet a harmadik menetben sem változik, így az eldöntetlen eredmény igazságos (5:5).

Középsúly: Váradi (NSC) győz Varga (FTC) ellen. Óriási ütések zubognak, hatalmas iramban, az első menetben, amelyet főképpen Varga diktál. Ezt a menetet minimális fölénnyel meg is nyeri. Váradi csak a második menet végén nyomul fel és sokat lefarag hátrányából. A harmadik menetben a kevésbé fáradt Váradi minimális előnyt szerez, de győzelme így is igazságos (5:7).

Kisnehézsúly:
Szigeti (FTC) győz Simó (NSC) ellen. Simónak nem imponál nagy ellenfele. Igen merészen támad. Ebben a menetben nem is nagyon meggyőző Szigeti fölénye. A második és harmadik menetben inkább verekedés folyik, mint birkózás, úgyhogy mind a két versenyzőt többször figyelmeztetik (7:7).

Nehézsúly: Tanamár (FTC) és Ostermann (NSC) között eldöntetlen. Az első menetben Tanamár jobbkezes, swingjétől Ostermann kétszer is a földre kerül, de a végén mégis felnyomul. A második és harmadik menetben azonban mégis Tanamár érdemelte volna (8:8).

Az FTC – NSC mérkőzés után került sorra a BTK – B. Vasutas csapatbajnoki döntőmérkőzés. Meglepetést keltett, hogy Szabó (BTK) igazságos pontozásos győzelmet aratott Énekes (B. Vasutas) olimpiai világbajnok ellen. Remek küzdelem volt a két boxoló között, de Szabó eredményesebbnek bizonyult.

Lapunk zártakor a BTK 5:1-re vezet és így valószínű, hogy a BTK nyeri az idei boksz csapatbajnokságot.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Pánik Angliában Pánik Angliában
Mint az eddig beérkezett jelentésekből kitűnik, az új fegyver...
Színházi bemutatók Színházi bemutatók
Tamási Áron új népi játékát, a Vitéz léleket január végén mutatta be...
80.000 magyar nyaraló 50 millió pengőt visz évente külföldi...
A devizaforgalmat korlátozó rendelkezések többek közt tudvalevőleg...
Renoir Renoir
Auguste Renoir születésének századik évfordulóján messze járunk már...
Rózsa Sándor dédunokája Rózsa Sándor dédunokája
Szabadkáról irják hogy Márkus Antal és Rózsa Lajos tornyospusztai...
Földrengés a tőzsdéken Földrengés a tőzsdéken
A világtörténelemben is páratlanul álló természeti katasztrófa, mely...
Új külföldi kölcsönről és a transzferpénzeknek a kormány által való felhasználásáról tárgyalt Imrédy Genfben Új külföldi kölcsönről és a transzferpénzeknek a kormány által való...
A népszövetség pénzügyi bizottsága három napon át foglalkozott a...
Ki fizet több adót: a gyáripar vagy a mezőgazdaság? Ki fizet több adót: a gyáripar vagy a mezőgazdaság?
A falusi gazdanép teljes joggal panaszkodik esztendők óta, hogy az...
A veszprémi székesegyház A veszprémi székesegyház
A veszprémi püspökséget az 1009-ik esztendőben alapította Szent...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98