Dtum
Login with Facebookk
1935 | Január

Az UTE kétnapos jubiláris teniszversenye

Gabrovitz legyőzte Metaxát

Az UTE kétnapos jubiláris teniszversenye vasárnap a szép meccsek egész sorát hozta. Előkelő közönség gyönyörködött a Tungsram-ház fényesen kivilágított kultúrházában, a szebbnél szebb akciókban.

A nézőközönség soraiban megjelent az osztrák követ felesége és leánya, Rakovszky István, a Tenisz Szövetség elnöke és Brenta olasz követségi attasé is, akiket Aschner Lipót, az UTE elnöke fogadott.

Elsőnek Izsák János, az UTE és Dörner László, a BBTE és a BEAC trénere játszott férfi egyes bemutatót, amelyet a hazai pályán biztosabban mozgó Izsák 6:2, 6:4 arányban nyert meg szép hosszú alapütéseivel.

Ezután következett a nap legkiemelkedőbb eseménye, az osztrák Metaxa és a magyar Gabrovitz találkozása. Metaxa kezd. Bombaadogatását, amely balkézről sajátos csavarással jön. Gabrovitz lassanként megszokja és az első gémet megnyeri. 1:0.

Izgalmas labdamenetek követik egymást. A fürge, magas, szőke 20 éves osztrák játékos remekül fut, de Gabrovitznak kitűnő napja van, vezetését 2:0-ra emeli. Változatos ütésekkel hozza zavarba ellenfelét. Metaxa azonban csavart adogatásával kicsikarja első gémjét 2:1. A mérkőzés egyre izgalmasabbá válik.

A nyári teniszpályáról, amelyen most víg korcsolyázók siklanak tova, beszűrődik a jazz-band muzsikája. De ki hallja ezt most? Mindenkit leköt az egyre érdekesebben alakuló mérkőzés. Gabrovitz nagyszerűen volezi, 3:1. De azután kissé kifárad Metaxa felnyomul, 3:2, 3:3, a veszélyes pillanatokban azonban Gabrovitz résen van. Áttöri ellenfele adogatását és újra vezet 4:3, majd 5:3 arányban.

A közönség lélegzetvisszafojtva lesi a hosszú labdameneteket és türelmetlenül várja, hogy a magyar megnyitó játékos pompásan elhelyezett voléjával poent szerezzen.

De Gabrovitznak pillanatnyilag nincs szerencséje. Az osztrák újra felnyomul. 5:5 Metaxa előszedi nyesett beckhendjét és 6:5-re vezet. Az UTE-játékos koncentráltan dolgozik, újra egyenlít, de Metaxa ismét 7:6-os vezetéshez jut.

Gabrovitz most visszanyeri kezdeti biztonságát, finom tempóbeli taktusokkal, éles keresztlabdákkal, majd hosszan elütő forhandjével zavarba hozza ellenfelét és újra vezet (8:7), a következő gémben pedig teljesen a terep ura lesz (9:7).

Gabrovitz hosszú, változatos küzdelem után megnyerte az első szetet. Általános fellélegzés. Gratulációk, mert ezzel eldőlt a meccs sorsa. A szünetben Harry Kinzel, az osztrák vendégjátékos ad rádióinterjút a mikrofonba.

A második szetben Gabrovitz valósággal lehengerelte ellenfelét. A biztonságra építi fel játékát és csak akkor fut be a hálóhoz, amikor a helyzetet kidolgozta. Percek alatt 4:0 ra vezet, Metaxának már alig sikerül voléja és feltűnően sokat üt autra.

A második szet 6:1 arányban szintén Gabrovitz zsákmánya, értékes győzelmet jelent ez, mert Metaxa az európai tenisz színpadán, komoly szakértők véleménye szerint, egyike a legjobban felfejlődő ifjú tehetségeknek.

Újabb szünet jön, amelyben az UTE büféjében vendégül látja nemcsak a játékosokat, hanem a közönséget is. Szünet után két diákkinézésű, szemüveges teniszező jelent meg a pályán: az osztrák Harry Kinzel és a magyar Drjetomszky György. A mérkőzést a pompásan feljavult Drjetomszky nyerte meg, főleg ügyesen megjátszott beckhend ütéseivel.

A magyar teniszező 8:6, 6:3 arányban győzött

A páros versenyre már nem futotta idő. Az UTE jubileuma alkalmából nem is adhatott volna szebbet a magyar teniszsportnak, mint ezt a jól megrendezett kétnapos viadalt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98