Dtum
Login with Facebookk
1935 | Július

Nappali életre készül az ifjú Festetics gróf, az éjszakák hőse

Nappali életre készül az ifjú Festetics gróf, az éjszakák hőse, aki belebetegedett a lumpolásokba

A Batizfalvy szanatórium földszint 1. számú betegszobájának lakója Festetics Ernő, az ifjú gróf, a múlt szezón egyik legtöbbet emlegetett aranyifjúja. A társasági pletyka szerint a fiatal Festetics idegkimerültséget szerzett az egyéves szakadatlan lumpolással, szervezete fellázadt és halt-ot intett: nincs tovább…Vasárnap délután meglátogattam az emlegetett fiatal grófot betegszobájában. Az arca kicsattanóan piros, világosbarna hajfürtjei belelógnak a homlokába.
- Elég volt…megcsömörlöttem az éjszakától. Alig várom, hogy fölgyógyuljak, elmegyek a famíliával Salzburgba és kipihenem magam. Vége az eddigi életnek…Azt hallom, úgy emlegetnek, mint a Zichy Tivi utódját…
Legyint:
Szó sincs róla… Ilyen korán talán mégse temessenek el. Gyenge volt az akaratom a csábításokkal szemben és aztán,tessék nézni- mit csináltam volna?...Gazdag vagyok, fiatal vagyok és a birtokosi pályára készülök. Nincs semmi dolgom egész nap! Az ember vagy nappal üldögél és éjjel alszik, vagy éjjel üldögél és nappal alszik. Eddig éjjel üldögéltem, ezentúl nappal fogok. Sokat írtak és beszéltek rólam ok nélkül. Most már őszintén megvallhatom, soha életemben nem akartam feleségül venni Fodor Klári színésznőt!

Tenyerébe hajtja fejét.
Az a baj, hogy súlyos előítéleteket táplál a közvélemény az arisztokratákkal szemben. Arisztidnek nézik őket. Nem mondom, olyan is akad közöttük, de van másfajta gróf is. Egy fiatal gróf kaphat állást, de előmenetelre nem számíthat, mert a bankárok és a gyárosok bizalmatlanok irántuk. Azért nem ülök be egy bankba, hogy kétszáz pengőt keressek és még reményem se legyen arra, hogy jövedelmem emelkedni fog. És mért vegyem el a kétszáz pengőt mástól, aki jobban rászorul?

Őszinte hangon jelenti be, hogy a betegség megkomolyította és életmódja meg fog változni. Aztán bedugja a hőmérőt a hóna alá, kiderül, hogy 38,9 fokos láza van.
- Óh, de sok, - rázza a fejét- a falnak fordul és alszik…

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98