Dtum
Login with Facebookk
1935 | Június

Olaszország bevonul Abesszíniába

Párizs, június 10.
Franciaország egyre nagyobb nyugtalansággal figyeli Olaszország és Abesszínia viszályának elmérgesedését. Mussolini legutóbbi beszéde után az a meggyőződés alakult ki - és ezt a folytonos csapatszállítások is megerősítik –, hogy Olaszország be fog vonulni Abesszíniába, sőt abban az esetben, ha a Népszövetség nem tanusítana teljes közönyt, el fogja hagyni Genfet.

 

Laval a pünkösdi ünnepek után kezébe veszi a diplomáciai tárgyalások vezetését, amelyeknek az a céljuk, hogy nyugvópontra juttassák a mind veszélyesebbé váló olasz-abesszin konfliktust.


Franciaország hajlandó nyomást gyakorolni Abesszíniára, hogy Olaszországnak területi és más engedményeket tegyen.

Háromszoros kordon őrzi a római angol nagykövetséget

London, június 10.
Mussolininak Cagliariban elmondott beszédét úgy ítélik meg, hogy nem csillapítani, hanem fokozni fogja az olasz közvélemény angolellenes hangulatát. Drummand római angol nagykövet néhány nap előtt ígéretet kapott az olasz külügyminisztériumban, hogy a római sajtó az Anglia ellen irányuló támadásokkal fel fog hagyni és Vitetti londoni olasz ügyvivő ugyancsak ilyen irányú nyilatkozatot tett Eden előtt. Ennek dacára az angolellenes agitáció az abesszíniai konfliktussal kapcsolatban olyan méreteket öltött Rómában, hogy az angol nagykövetség védelmére rendkívüli intézkedéseket tesznek.


A tüntetések megakadályozására háromszoros karabineri kordon veszi körül az angol nagykövetség palotáját és polgáriruhás rendőrtisztviselők egész légiója figyeli a járókelőket, nehogy olyan események történhessenek, amelyek Anglia és Olaszország jóviszonyát hátrányosan befolyásolhatnák.

Addis Abeba, június 10.
(Az Havas-ügynökség jelentése.) Alaptalanok azok a külföldi lapokban megjelent hírek, hogy Abesszinia császára ellen merényletet követtek el.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Az olasz mozgósítás Mussolini gyújtóbombát dob - egyelőre egy gyakorlaton Katonai díszszemle Rómában. Viktor Emánuel király elvonul a csapatok előtt Az Olasz Szomáliföld tevehátas gyarmati csapatai Haile Selassie kipróbálja az abassziniai hadsereg új gépfegyverét
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98