Dtum
Login with Facebookk
1935 | November

Iskolajátékkal lelépték a németek a magyar kézilabdázókat

Németország – Magyarország 17:4 (12:0)

Német - magyar válogatott kézilabda-mérkőzés színhelye volt vasárnap az Üllői-úti pálya, ahol mintegy 1500 főnyi közönség jelent meg. A mérkőzést a kitűnő technikájú német csapat 17:4 (12:0) arányban nyerte meg.

A német csapatot Felkay Ferenc üdvözölte: szavaira a német kézilabda szövetség külföldi osztályának vezetője. Bubert (Hamburg) válaszolt, majd felhangzott a két nemzet himnusza, amely után kezdetét vette a mérkőzés.

Sas István sípjelére álltak fel a csapatok. A németek, kezdték a játékot. Technikai fölényük már az első percben kidomborodott, mégis az első veszélyes támadást a magyarok vezették, de Szemere éles dobása elkerülte a kaput. Ettől kezdve a magyarok a játékidő első felében többé egyáltalán nem jutottak szóhoz.

Szórványos lefutásaikat a német hátvédek biztosan rombolták. A németek első gólját Theilig érte el. Kutasi rosszul kiadott labdáját Reinhardt elfogta, átjátszotta Theilignek, aki élesen hálóba vágta. Alig kezdtek a németek, máris a magyar kapu előtt termettek és Berthold labdája a hálóban van. (2:0).

A villámgyors német támadások egymást érték Theilig (3:0). majd Brasselmann egymás utáni két gólja után (4:0, 5:0) Berthold (6:0) Reinhold (7:0), Spalt (8:0). Theilig (9:0) és Brasselmann három egymás utáni gólja következett, úgyhogy a félidő a németek 12:0 arányú győzelmével végződött.

A második félidőben javul a magyar csapat


A második félidőben némileg megváltozott a játék képe. A németeket kifárasztotta a pálya mély talaja, a magyar csapat felállításán pedig változtattak. Velket helyére Takács állt be. Ebben a félidőben a németek öt góljával szemben négy magyar gól esett.

Német támadások után szép magyar akció következett, de Fodor jó helyzetből kapu fölé dobott. Kockrich kiadott labdáját Tascher Reinhardthoz, majd Reinhardt Theilighoz továbbította, aki gólt ért el (13:0).

A gól után erőteljes magyar támadások következnek. Előbb Takács labdája foglalkoztatta a kapust, majd Fodor került jó helyzetbe és került is neki a magyarok első gólját dobni. A németek a gólra góllal feleltek, Brasselmann 14:1, majd Berthold 15:1-re növelte a gólok számát.

A magyarok most a közönség biztatására lelkes akciókba fogtak és sikerült is nekik szépíteni az eredményen. Takács révén, akinek első labdája a vetődő kapus hasa alatt csúszott a hálóba (15 2), második labdája pedig a léc belső széléről (15:3).

Újabb két német gól következett azután Spalt (16:3) is Brasselmann (17:3) dobásaiból. A következő magyar támadás során Rákosi labdáját Kockrick kiejtette és a labda a hálóba gurult (17:4). Spalt szabálytalan dobásával fejeződött be a mérkőzés.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98