Dtum
Login with Facebookk
1935 | November

Iskolajátékkal lelépték a németek a magyar kézilabdázókat

Németország – Magyarország 17:4 (12:0)

Német - magyar válogatott kézilabda-mérkőzés színhelye volt vasárnap az Üllői-úti pálya, ahol mintegy 1500 főnyi közönség jelent meg. A mérkőzést a kitűnő technikájú német csapat 17:4 (12:0) arányban nyerte meg.

A német csapatot Felkay Ferenc üdvözölte: szavaira a német kézilabda szövetség külföldi osztályának vezetője. Bubert (Hamburg) válaszolt, majd felhangzott a két nemzet himnusza, amely után kezdetét vette a mérkőzés.

Sas István sípjelére álltak fel a csapatok. A németek, kezdték a játékot. Technikai fölényük már az első percben kidomborodott, mégis az első veszélyes támadást a magyarok vezették, de Szemere éles dobása elkerülte a kaput. Ettől kezdve a magyarok a játékidő első felében többé egyáltalán nem jutottak szóhoz.

Szórványos lefutásaikat a német hátvédek biztosan rombolták. A németek első gólját Theilig érte el. Kutasi rosszul kiadott labdáját Reinhardt elfogta, átjátszotta Theilignek, aki élesen hálóba vágta. Alig kezdtek a németek, máris a magyar kapu előtt termettek és Berthold labdája a hálóban van. (2:0).

A villámgyors német támadások egymást érték Theilig (3:0). majd Brasselmann egymás utáni két gólja után (4:0, 5:0) Berthold (6:0) Reinhold (7:0), Spalt (8:0). Theilig (9:0) és Brasselmann három egymás utáni gólja következett, úgyhogy a félidő a németek 12:0 arányú győzelmével végződött.

A második félidőben javul a magyar csapat


A második félidőben némileg megváltozott a játék képe. A németeket kifárasztotta a pálya mély talaja, a magyar csapat felállításán pedig változtattak. Velket helyére Takács állt be. Ebben a félidőben a németek öt góljával szemben négy magyar gól esett.

Német támadások után szép magyar akció következett, de Fodor jó helyzetből kapu fölé dobott. Kockrich kiadott labdáját Tascher Reinhardthoz, majd Reinhardt Theilighoz továbbította, aki gólt ért el (13:0).

A gól után erőteljes magyar támadások következnek. Előbb Takács labdája foglalkoztatta a kapust, majd Fodor került jó helyzetbe és került is neki a magyarok első gólját dobni. A németek a gólra góllal feleltek, Brasselmann 14:1, majd Berthold 15:1-re növelte a gólok számát.

A magyarok most a közönség biztatására lelkes akciókba fogtak és sikerült is nekik szépíteni az eredményen. Takács révén, akinek első labdája a vetődő kapus hasa alatt csúszott a hálóba (15 2), második labdája pedig a léc belső széléről (15:3).

Újabb két német gól következett azután Spalt (16:3) is Brasselmann (17:3) dobásaiból. A következő magyar támadás során Rákosi labdáját Kockrick kiejtette és a labda a hálóba gurult (17:4). Spalt szabálytalan dobásával fejeződött be a mérkőzés.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Magyarország – Svájc 6:2 (2:2) Magyarország – Svájc 6:2 (2:2)
Noha nem volt futballmérkőzés a válogatott meccs előtt, már egész...
Anglia és Japán exportját az állami hitelbiztosítás fejleszti Anglia és Japán exportját az állami hitelbiztosítás fejleszti
Amikor a középeurópai államokban a valuta stabilizációja megtörtént,...
Walko külügyminiszter vasárnap Rómába, Genfbe és Párisba utazott Walko külügyminiszter vasárnap Rómába, Genfbe és Párisba...
A miniszter utazásának célja, hogy a dunai államokkal kapcsolatban...
A nyersgumi ipari feldolgozása, a vulkanizálás A nyersgumi ipari feldolgozása, a vulkanizálás
A nyersgumi megismerése után meg több mint száz esztendő mult el,...
Rövidek Rövidek
A francia-török vezérkari értekezlet véget ért. Az értekezleten,...
A BBTE két, az UTE és az MTK 1-1 stafétabajnokságot nyert A BBTE két, az UTE és az MTK 1-1 stafétabajnokságot nyert
A Magyar Atletikai Szövetség és a Magyar Országos Tornaszövetség...
A vitorlázó repülés fizikai alapfogalmai, a siklórepülés A vitorlázó repülés fizikai alapfogalmai, a siklórepülés
A vitorlázó repülésről ma már úgyszólván mindenki hallott, de annak...
A kibocsátott aprópénz-mennyiség valósággal eltűnik A kibocsátott aprópénz-mennyiség valósággal eltűnik
Rácz Jenő minisztertől a költségvetés állapotáról érdeklődtünk: ...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98