Dtum
Login with Facebookk
1935 | Szeptember

Pap rendőrtanácsost állásvesztésre ítélték, a többi rendőrtisztet felmentették

Körülbelül egy évvel ezelőtt általános feltűnést keltett az a fegyelmi eljárás, amelyet több vezető állásban levő szegedi rendőrtisztviselő ellen indítottak különféle visszaélések és hivatali szabálytalanságok ellen.


A feljelentést egy elbocsátott rendőrdíjnok tette, aki feljelentésében bizonyítékainak fényképmásolatait is mellékelte. Fegyelmi eljárás indult Pap Menyhért, Thiry Lajos, Stadler Károly rendőrtanácsosok, Weber Árpád és Halász Károly rendőrkapitányok ellen. Weber Árpád kapitányt már korábban Szegedről Békéscsabára helyezték át.


A fegyelmi eljárás sokáig húzódott és a szegedi kapitányság néhány hónappal ezelőtt hozta meg első ítéletét. Most hozott másodfokon ítéletet ebben az ügyben dr. Eliássy Sándor országos vidéki főkapitány. A rendőrtisztek ellen a vád az volt, hogy többek között szabálytalanul kezelték az autóvizsgákat, jogtalanul számítottak fel kiküldetési díj címén olyan összegeket, amelyekkel feleslegesen terhelték meg az autótulajdonosokat, sőt olyan esetekben is felszámítottak kiküldetési díjat, amikor bebizonyítottan nem is mentek ki a helyszínére.


Az elsőfokú ítélet, amelynek részleteit annakidején nem közölték a nyilvánossággal, a felfüggesztett rendőrtisztek egy részét visszahelyezte a szolgálatba. A vidéki főkapitány ítéletében vétkesnek mondotta ki dr. Pap enyhért rendőrtanácsost és ezért állásvesztésre ítélte nyugdíjjogosultság nélkül.
A többi rendőrtisztet újságunk szegedi tudósítójának értesülése szerint felmentették a vád

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98