Dtum
Login with Facebookk
1927 | Március

Husvétra amnesztiát kapnak a frankpör elitéltjei?

A kabinetiroda a kegyelmi kérvényt véleményes jelentés tétel céljából áttette az igazságügyminiszterhez, aki pénteken minisztertanácson referál

A kormányzói kabinetiroda jól informált helyről szerzett értesülésünk szerint – szombaton átküldte az igazságügyminisztériumba a Nádosy Imre és Windischraetz Lajos herceg megkegyelmezése iránt benyujtott kérvényt – véleményes jelentéstétel céljából.

 

Az iratoknak ez az átküldése a kegyelmi kérvény elintézése tekintetében csak formailag ugyan, beavatott kormánypárti körökben azonban vasárnap délelőtt komor formában beszéltek arról, hogy a frankper elítéltjei husvétra amnesztiát kapnak.

 

A kegyelmi kérvény elintézésének formalitásai szerint az iratokat a kabinetiroda az igazságügyminiszterhez teszi át, aki minden körülmények között minisztertanács elé terjeszti javaslatát.

 

Ebben az esetben tehát – minthogy a legtekintélyesebb körökből sürgetik az ügy mielőbbi likvidálását – bizonyosra vehető, hogy már a pénteki minisztertanács foglalkozni fog a kegyelmi előterjesztés kérdésével.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Windischgrätz Lajos herceg Windischgrätz herceg sárospataki kastélya, ahol a rendőrök házkutatást tartottak. A kastély alatt elhúzódó alagútban keresik a frankhamisítás bűnjeleit Nádosy Imre
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98