Dtum
Login with Facebookk
1935 | Szeptember

Gábori revánsot vett Szigetin a teniszbajnokság elődöntőjében

Vasárnap hűvös időben folytatódtak Magyarország nemzetközi teniszbajnokságai, amelyeknek során Straub Elek igen értékes győzelmet aratott a német Menzel felett. A játékosokat egyébként erősen zavarta a szél, úgyhogy csak kevesen tudták formájukat némiképpen is kijátszani.

Meglepetésszerűen győzött a Dallos I-II. testvérpár, a Szigeti-Gábori éljátékosok együttese felett. A kitűnő tempóérzék, rámenős, gyors akciók már tavaly is kevés híján győzelmet eredményeztek a Henkel-Luad kettős ellenében, és amit akkor a teniszsors megtagadott a fiatal MAC-együttestől, most jóvátette.

Gáborinak sikerült a harmadszori találkozás alkalmával három szetre menő mérkőzés során Szigetin revánsot venni és ezzel a döntő mérkőzésre kvalifikálta magát a briliáns tudású csehszlovák Hecht ellenében.

Igen örvendetes, hogy az ifjúsági női egyes döntőjében két vidéki játékosnő, Bárd Erzsébet (Kaposvár) és Jusits Ilonka (Szombathely) került szembe, ami a vidéki tenisz örvendetes megmozdulását jelenti az utánpótlás szempontjából.

A bajnokságot Bárd Erzsébet nyerte, az ifjúsági női páros bajnokságot pedig a Bárd-Jusits együttes. A női egyesben Sárkány Lili izgalmas mérkőzés során győzte le Tsuknét, majd az elődöntőben M. Lates Csillát, aki megelőzőleg Schrédernével egy-egy hosszára nyúlt szetállás után w. o.-val került az elődöntőbe. A másik oldalon Sass Márta Baumgarten Magdát kényszerítette megadásra.

A döntőben a német Hammer találkozik Sárkány Lilivel. A női párosban szívós küzdelemben győzött az Aszlán-Vargáné (BSE) pár a Zupka-Schummer (MAC) együttes ellen, míg a Schréderné-Paksyné (BLKE) együttes simán verte a Jankovics-Okolicsányiné (MAC) kettőst.

Ezenkívül számos oldboy, kétgenerációs és kizárásos szám került lebonyolításra. A mérkőzéseket ma, hétfőn délután folytatják. Az izgalmasnak ígérkező Gábori – Hecht bajnoki döntőre előreláthatólag kedden fog sor kerülni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98