Dtum
Login with Facebookk
1935 | Szeptember

Halálos soványítókúrák és az organizmus

Tudjuk, hogy az egészséges, jól táplált szervezet a legjobb orvos, s a ránk leselkedő százféle bacillus csak azért nem veszélyes az emberre, mert a szervezet elpusztítja őket. A soványítókúra következtében az egész organizmus elerőtlenedik, legyöngül, miáltal képtelenné válik az önvédelemre s így ezerszeres az esélye annak, hogy a különben ártani nem tudó baktériumok, a szervezetbe kerülve, elvégezzék a maguk végzetes rombolását.

Ezért válhat halálossá a durva fogyasztókúra s ezért, aki megfeledkezett arról, hogy elejét vegye a hízásnak és akkor akar lefogyni, amikor már elhízott vagy fogyni akar akkor is, ha erre semmi szükség nincs, a saját egészsége és élete érdekében tartózkodjon a drasztikus soványítókúráktól, vagy ha már mindenképpen hódolni akar a divatnak, orvosi vizsgálat nélkül sohasem kezdjen fogyókúrába.

A legnagyobb baj ugyanis az, hogy ha valaki azt látja, hogy barátnője lefogyott, ő is igyekszik ugyanazt a soványítókúrát igénybe venni, anélkül, hogy tudná, milyen természetű az ő hízása. Ha barátnője hízását a beteg pajzsmirigy idézte elő és pajzsmirigy tablettáitól lesoványodott, ő is azt kezdi szedni, ami az ő egészséges pajzsmirigyére valóságos halálos méreg lehet.

Természetesen ő is fogyni kezd, de nem azért, mert gyógyul a pajzsmirigye, ami nem is volt beteg, hanem azért, mert beteggé tette magát, egész idegrendszerét. Egy ilyen megmérgezett, legyengített szervezetnek elég egy influenza ahhoz, hogy meghalljon. Az ilyen soványítókúra teljesen tönkre teheti a szívet is, amiből az illető soha ki nem lábalhat többé. Az így tönkretett szív, az első lázrohamnál felmondja a szolgálatot s a halál beállhat.

Ha valaki csak pár kilót akar lefogyni, diétázzon. Egyen kalóriaszegény ételeket, sok zöldséget, salátát, gyümölcsöt kevés sovány húst és semmi zsírt. Nagy tempóban ezt sem lehet csinálni, nehogy reakció álljon be. A nők, roppant sokat vétkeznek, hogy minden meggondolás nélkül szedik a nagy reklámmal hirdetett, különböző fogyasztószereket.

Nem régiben volt divatos egy jódos pajzsmirigykivonat, amelyet igen sokan használtak s igen, sok halálesetnek ez volt a rejtett oka. A kövérség elsősorban a szívet viseli meg s azok, akik fogyásukkal a szív munkáját akarták megkönnyíteni, nemhogy segítettek volna a megterhelt szíven, hanem a használt szerekkel még jobban tönkre tették. Óvakodni tehát minden pasztillától, pilulától, portól, teától, hacsak az orvos nem ajánlja.

- A citrom fogyaszt-e? - kérdezzük a professzortól, igen sok hölgy használ citromot azért, hogy fogyjon, van ennek valami komoly alapja?

- Semmi. Nem is értem, honnan veszik a hölgyek, hogy a citrom fogyaszt? Legfeljebb valami allergiás betegséget kapnak vagy egy alapos gyomorsav túltengést s ezért fogynak. De magától a citromtól egyáltalán nem.

- Egyik korábban elhúnyt nagy színésznőnkről beszélik, hogy rákját, miután köztudomású, hogy ebben a súlyos betegségben húnyt el, szintén a soványítókúra túlhajtásából kapta meg, lehetséges ez?

- Nem lehetséges. Rákot nem lehet kapni a soványítókúrától. Az azonban nincs kizárva, hogy az illető lappangó rákja volt már s a soványítókúra következtében leromlott szervezetben gyorsabban tudott kifejlődni a rák is, mint ahogyan minden betegség rohamosabban terjed és pusztít egy kevésbé ellenálló, lesoványodott, rosszul táplált szervezetben.

- Hát a masszázsok, tornák, lovaglások, sportok fogyasztanak-e? - kérdezzük. A professzor mosolyog s ezt mondja:

- Igen, ezek fogyasztanak, de önmagukban soha, csak akkor, ha alaposan koplalnak is mellette a soványodni akarók. A dolog azonban úgy áll, hogy egy alapos sportolás után az étvágy rendszerint megduplázódik s azoknál, akik sport révén akarnak fogyni, a helyzet majdnem minden esetben az, hogy a lovaglásnál lefogy a ló, a masszírozásnál a masszőr, a páciens azonban, éppen megduplázódott étvágyánál fogva, tovább is hízik.

- Fogyni lehet - fejezi be az interjút; - de sohasem máról holnapra, hanem lassú, kitartó türelemmel és mindig csak orvosi felügyelet mellett. Aki másmódon akar fogyni, önmagával és környezetével szemben is nagy felelősségű akcióba kezd, aminek nagy ára lehet.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98