Dtum
Login with Facebookk
1936 | Április

Az Austria nyerte a bécsi serlegmérkőzést

3:0-ra vezetett a Hungária a Rapid ellen, de 3:3 lett az eredmény

Bécs, április 13.

A Rapid hütteldorfi sporttelepén serlegmérkőzést rendeztek húsvét vasárnap és hétfőn. Vasárnap az esőtől felázott, sáros talajú pályán a Hungária 5:3 (4:2) arányban kikapott az Austriától. A Hungáriában Titkos helyett Szabó III. játszott. Az Austria a győzelmet megérdemelte, mert csatárai könnyebben állták a sarat.

Sindelar, az egykori csodacsapat csodacentercsatára pompásan irányította csapatát, míg a Hungária fedezetsorában Dudás és Sebes csődöt mondott. Ez bizonytalanná tette a védelmet.

A vezető gólt Sindelar szerezte meg, Cseh 11-esből kiegyenlített. a 17. percben megint a Hungária vezetett Cseh gólja révén, amit Stroh kiegyenlítő gólja követett. 2:2 után fölénybe kerültek a bécsiek, ami Rigler és Sindelar gólja alakította ki az 5:3 arányú eredményt.

A Rapid nagy formában 5:1 arányban verte meg a Sparta együttesét. Húsvét hétfőn szeles, de napsütéses időben tartották meg a körmérkőzést. Először az Austria mérkőzött a Spartával. Sindelar csapata 1:0 arányban győzött. ezután került sorra a Hungária-Rapid-mérkőzés.

A Hungáriában Szabó helyett Ujvári védett, míg Titkos felváltotta Szabó III-t a balszélen. Sebes helyett Kis játszott. a kék-fehéreket vasárnapi mérkőzése után mindenki elparentálta, ehelyett azonban már az első percben váratlan meglepetés történt: Müller előreadta a labdát Sasnak, aki lefutott, beadta és Cseh gólt szerzett.

Továbbra is a Hungária támadott és a 10. percben a Kardostól kapott labdával Titkos kiugrott a két bécsi hátvéd között és élesen kapuba vágta a labdát Raftl nem védhette. A 35. percben remek játék alakult ki. Cseh, Kardos és Müller rohanták meg a hütteldorfiak kapuját. Utána Müller átadásából Cseh lövését megint nem védhette a Rapid kapusa (3:0).

A meglepetés moraja zúdult végig a tribünökön. És továbbra is a Hungária támadott. Feltűnést keltett Schönberger bíró magatartása, aki nem alkalmazta az előnyszabályt és nyomta a Hungáriát.

A második félidőben változatos játék után felnyomult a Rapid és megkezdődött a bécsiek gólnyitánya. Kaburek beadásából Binder védhetetlen gólt lőtt. Utána Ostermann belerúgott Ujváriba, akit karficamodással a mentők vettek kezelésbe, helyére Szabó állt be.

A 17. percben megint tehetetlen volt a Hungária védelme a Rapid támadásaival szemben és Ostermann befejelte a második gólt. 3:2. A hütteldorfiak hangos csatakiáltásokkal biztatták a csapatukat. A Rapid megint eredményes volt, mert Kaburek közelről kiegyenlített. 3:3.

Most megindult a harc a győzelmet jelentő gólért. A Hungária próbált támadáshoz jutni, de a bécsi védelem kaszabolni kezdett. A 42. percben Titkos előrenyomult és Jestrab szinte életveszélyesen rohant a magyar csatárnak, aki elugrott a hütteldorfi hátvéd elől és így Jestrab saját klubtársát, Pernert találta el.

Bejött a pályára Schaffer Alfréd, a Hungária trénere, aki le akarta vonultatni csapatát az életveszélyes játék miatt. A bíró Jestrabot kiállította. A 43. percben Smistig a 16-os vonalon belül kézzel érintette a labdát, de a bíró nem adott 11-est.

Schönbergert a mérkőzés után inzultálták. A húsvéti serlegmérkőzést az Austria nyerte meg. A Hungária-Rapid mérkőzés után Kisfalvi István dr., a Hungária igazgatója kijelentette, az osztrák futballsport presztizse függ attól, hogy a hütteldorfi pályán rendet teremtsenek.

A Rapid játékosai életveszélyesen küzdöttek és ezt Schönberger osztrák bíró tűrte. Schönberger nem a sportszerű futballbíró volt a mérkőzésen, hanem pártos Rapid-drukker.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Van-e hát nyelve a lánchídi oroszlánnak? Van-e hát nyelve a lánchídi oroszlánnak?
A Széchenyi Istvánról elnevezett budapesti Lánchidat 1839-1849 között...
Galicia hősei Galicia hősei
Az olaszok azzal a reménnyel üzenték meg nekünk a háborut, hogy az ő...
A tematikus hét étlapja
Hétfő: Incsu Csunna hirtelen átlőve - Merénylők és merényletek; ...
Magyar - osztrák hölgyúszóverseny Millstattban Magyar - osztrák hölgyúszóverseny Millstattban
A magyar-osztrák hölgyúszómérkőzés szombati első napja 17:16 arányban...
Mit tehetünk a balkezesség ellen ? Mit tehetünk a balkezesség ellen ?
A balkezesség nem rossz-szokás vagy helytelen nevelés eredménye,...
Az első síverseny Az első síverseny
Az Anna-kápolna felől Tatár Istvánnak, a szakállas sportvezetőnek...
A hivatalos lap rendeleteiből A hivatalos lap rendeleteiből
A pénzügyminiszter rendeletet adott ki a zsidó páncélrekeszek...
Két légy egy csapásra Két légy egy csapásra
Két kabáttolvajról szól az ének. Nevezzük az egyiket Fehér urnak, a...
Versek
Ma szép a nap, gyönyörű szép; Ily napon volna halni szép! Csillog...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98