Dtum
Login with Facebookk
1935 | Június

A Hungária fényes haditette: 7:1-re verte a bécsi Admirát

Szombaton 8 gól az AS Romának és vasárnap 7 az Admirának. Hihetetlenül hangzik! Azt hisszük, hogy álmodunk, de 12.000 ember örömrivalgása és szünet nélküli buzdítása ébren tart bennünket. Valóság!

A három nagy csapat legjobb hangú drukkolói most nem a klubszínek, hanem a piros-fehér-zöld zászló alatt sorakoztak a kistribünön. Haditanács folyik. Pontban 6 órakor megjelenik az Admira egyhangú fehér dresszében és röviddel utána a Hungária harántcsíkos kék-fehér trikóban.

Alig kezdődik a játék és máris mindnyájunknak 120-as a pulzusa. Durspekt bődületes lövést küld, nem is merünk odanézni, de a labda kapufáról vágódik vissza. Látszik, hogy az osztrákok minden áron gólt akarnak lőni, hogy az osztrákok minden áron gól akarnak lőni, hogy a két gól előnnyel tarsolyukban nyugodtan és fölényesen játszhassák végig a mérkőzést.

Erről a szándékukról látszólag nem hajlandók lemondani és hosszú, kínos perceken keresztül rettenetes nyomás alatt áll a Hungária kapuja. Fejvesztetten védekeznek a kék-fehérek. De máris ők járnak elől.

Platzer kezéből kipattan a labda és sarokrúgás lesz, a góllövés nem sikerül. Cseh okosan húz el Pavlovischek mellett, csatártárs, aki segítségére volna, nincs a közelben, így kénytelen lőni, de Platzer könnyen felszedi a labdát.

Már a 20. percben járunk és a Hungária egymásután lövi a sarokrúgásokat s még mindig nincs eredmény. Kínos feltűnést kelt Müller játéka, jobban mondva „nemjátéka”, formálisan szoborként áll a pályán, és ha már véletlenül labdához ér, azt feltétlenül ellenfélhez továbbítja.

Telnek-múlnak a percek és még mindig egy gól előnye van az Admirának. A biztatás egy pillanatig sem szűnik meg, a magyar védelem, különösen Mándi biztonsága megnyugtatóan hat. Ujvári vérfagyasztóan boxol ki egy labdát, pontosan az osztrák balszárny elé, de Durspekt és Vogel L. „szerencsére” egymásba botlik.

Már a hetedik sarokrúgást lövi a Hungária és ekkor Platzer kiejti az ívelt beadást, Cseh rajta van, belerúg a labdába, de az a kapufa tövéről patton vissza. Ismét az Admira támadása okoz szívdobogást, de Hanemann, aki két lépésnyire áll a kaputól, rosszul találja el a labdát,újabb Hungária sarokrúgás ismét csak ígéret marad.

Végre a régen érő gól lehullik fájáról és vezet a Hungária. A kilencedik Hungária sarokrúgást íveli középre Sas. Cseh mellel elfogja, lábra engedi a labdát, de vagy négy osztrák védő veszi körül, ő okosan balra pöccinti a labdát. Titkos mint a fergeteg ront rá és szédületes lövése a felső kapufáról pattan a hálóba. (1:0), azaz 3:3.

Tulajdonképpen most kezdődik az egész. Félelmetesen jönnek az osztrákok előre, a hátad sorok inogni látszanak. Ujvári azonban remekel. Osztrák sarokrúgás száll befelé, kínos a helyzet, ám Turai megvált szenvedéseinktől és kivágja a labdát.

A most következő 45 perc a magyar futballnak sokáig felejthetetlen háromnegyedórája. Recseg-ropog a tribünépítmény, úgy tombol a közönség és a buzdítás egy pillanatra sem szűnik. Ennek ellenére az Admira fokozatosan jön fel. Stolber váratlan éles fejesét Ujvári remek érzékkel öklözi kornerre.

Óriási az izgalom, Hummenberger ágyúgolyószerű lövését Ujvári imponáló biztonsággal fogja el. Cseh remek trükkje Turait hozza lövőhelyzetbe, de mellé megy a lövés. A Hungária vasvédelmével nem boldogul az Admira, ezért távoli lövésekkel kísérleteznek.

A 15. percben járunk. Titkos dob taccsot. Cseh háttal a kapunak fordul a labda irányába, elfogja és fordulásból akrobatamutatványnak beillő gólt lő az ellenkező sarokba (2:0).

 


Mindent elsöprő a lelkesedés a pályán és nézőtéren egyaránt. Hummenberger lerúgja Turait, de szerencsére nincs komoly baj. Káprázatosan megy most a játék a Hungáriának, de még mindig nem látszik biztosnak a helyzet. Ha egy gólt lő most az Admira, ismét egyforma a gólarány. És kezdődhet az egész elölről…

Nem így történik. Mert a 29. percben Cseh a taccsvonalról indul, átmegy négy osztrák játékoson, már csak a kapussal áll szemben, de úgy látszik, neki ez is akadály. Platzert is kidriblizi és labdával együtt meg sem áll a hálóig. (3:0).

A következő percben váratlan osztrák támadás után Stolber védhetetlen gólt lő. (3:1)
Ismét félelmetes percek következnek, nagyon ostromol az Admira. Celnar bíró szabadrúgást ítél az osztrákok ellen, Janda megjegyzést tesz, mire a cseh játékvezető haladéktalanul leküldi a pályáról.

Mirschitzka vonul hátra és a balfedezet helye gazdátlan marad. A 38. percben Turai Csehnek adja a labdát, aki nagyszerűen nyomul előre, Pawiltschek eleinte üldözi, de lépésről lépésre lemarad, Cseh aztán megvárja, míg Platzer elvetődik és elegánsan gurítja a labdát az ellenkező sarokba. (4:1).

És most a Hungária előtt a Ferencváros szelleme lebeg. Olyan hihetetlen akarattal küzdenek, mintha túl akarnák licitálni a zöld-fehérek csodálatos eredményét. Két perc sem telik el és Sas beadását Cseh átengedi Titkosnak, aki remek gólt lő (5:1).

Sötétedni kezd, a tömeg a kijáratok felé indul, de megtorpannak, mert a 41. percben Titkos rohan a labdával, lehetetlenség feltartóztatni és lövését még lehetetlenebb védeni (6:1) Egy pár perccel a befejezés előtt vagyunk, amikor a kapura lövő Cseht Urbanek elbuktatja. Tizenegyes! Ezt Müller belövi (7:1).

Elhangzik a mérkőzés végét jelző kettős fütty. A lelkesedés már nem ismer határt. A közönség a pályára ront, vállra kapja a játékosokat, ölelik, csókolják őket. Diadalmenet az öltözőbe vonulásuk.

Kritizálni, dicsérni vagy ostorozni nem szabad és nem lehet ez után a teljesítmény után. Mindenki tudásának, lelkesedésének és tehetségének legjavát dobta a küzdelembe. Brüll Alfréd, a Hungária elnöke vasárnap este vacsorán látta vendégül a Gundelban a győztes csapat tagjait.

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98