Dtum
Login with Facebookk
1936 | Február

Hivatalos közlemény a csehszlovák és a jugoszláv miniszterelnökök tárgyalásairól

Belgrád, február 23.

A tárgyalásokról szóló hivatalos közleményt este 8 órakor közölték az ujságírókkal. Hodzsa csehszlovák miniszterelnök és Sztojadinovics jugoszláv miniszterelnök eszerint mindenekelőtt a Dunamedencében uralkodó állapotokat vizsgálta meg.


A két miniszterelnök és külügyminiszter részletes eszmecsere után megállapította, hogy teljesen azonosak a nézeteik mindazokról a tervekről, amelyek a nemzetközi politikai és gazdasági helyzetben bekövetkezett legutóbbi események folytán napirendre kerültek.

 

Ami az általános helyzetet illeti, a két miniszterelnök leszögezve azt az őszinte akaratát, hogy a nemzetközi kapcsolatok terén mielőbb egészségesebb és szerencsésebb helyzet alakuljon ki, amire a két állam a kisantant keretében eddig is törekedett.

 

A két ország a szövetséges Romániával együtt a jövőben is arra irányítja fáradozását, hogy a kisantant államai között fennálló szoros barátság szellemében, a nemzetközi igazságosság és a béke nagy eszményeinek alapján ugyanabban az irányban folytassa politikáját, amely teljes mértékben kifejezésre jut a népszövetségi egyezmény gyökerező kollektív biztonság rendszerében.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Hodzsa Milán Sztojadinovics
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98