Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1936 | Február

Kialudt az olimpiai tűz Garmisch-Partenkirchenben

Befejezték a téli olimpiászt – Anglia nyerte a jéghokki bajnokságot Kanada előtt

Garmisch-Partenkirchen, február 16.
Több mint 140.000 ember portyázott vasárnap a München melletti kies Garmisch-Partenkirchenben. A nagy tömeg a síugróversenyre és a téli olimpiász befejező ünnepségeire volt kíváncsi.

Szombaton olyan meleg volt Garmischban, hogy attól lehetett tartani, hogy a hó eltűnik az ugrósáncról. Éjjel azonban fagyott és így vasárnap délelőtt meglehetősen szűkös hóviszonyok mellett megrendezhették a látványos síugróviadalt.

Az olimpiai bajnokságot a norvég Birger Ruud nyerte meg. A csodasíelő most kárpótolta magát a lesiklásban elszenvedett váratlan vereségért. Ruud pompásan ugrott, stílusos volt a testtartása és sívezetése a magas pontszámban is kifejezésre jutott, 75, valamint 74.5 m-t ugrott.

A síugróverseny után bonyolították le Kanada és az USA közötti jéghokki mérkőzést. A heves iramú közdelemben Kanada 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) arányban győzött.

A legnagyobb meglepetés, hogy a jéghokki-olimpiászt Anglia nyerte meg 5 ponttal a kanadaiak 4 pontjával szemben. 3. Amerika 3 ponttal, 4. Csehország 0 ponttal.

Alighogy befejezték a jéghokkimérkőzést, a síterepen megkezdődött a záróünnepség. Hitler Adolf birodalmi vezér és kancellár, valamint több miniszter jelenlétében. Baillet-Latour gróf, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke üdvözölte a győzteseket és átadta nekik az olimpiai oklevelet és az aranyérmeket. Ezután eloltották az olimpiai tüzet, amelyet majd augusztusban a berlini stadionban élesztenek fel újra.

A szakértők megállapítása szerint ez volt az eddigi legjobban sikerült téli olimpiász. A németek mindent pontosan rendeztek. Több volt a néző, mint az amerikai olimpiászon. A versenynapokon összesen egymillió főnyi közönség nézte végig a viadalokat.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Bevonják az olimpiai zászlót Német támadás a magyar kapu előtt. (Németország - Magyarország 2:1) Támadás a magyar kapu ellen. (Kanada - Magyarország 15:0) Jelenet az Anglia-Kanada mérkőzésről, ahol meglepetésre Anglia győzött A norvég Birger Ruud a síugrás olimpiai bajnoka Birger Ruud Birger Ruud és Schou-Nilsen kisasszony a többi versenyző gyűrűjében Az olimpiai bajnok amerikai kettes bobcsapat Svájc olimpiai bajnok II. számú csapata A Bajor-kanyar az újságíró tribün előtt A német bobcsapat csaknem kiröpül a bobpálya legveszélyesebb pontján a Bajor-kanyarban A francia bobcsapat A norvég Ballangrud  3 aranyérmet nyert a gyorskorcsolya versenyeken A bronzérmet nyert magyar Rotter-Szollás műkorcsolyázó páros A fiatal osztrák Pausin-testvérpár a második helyen végzett A Herber-Baier pár a páros műkorcsolyázás olimpiai bajnokai A Rotter-Szollás-pár a dobogó harmadik fokán. Első (középen karlendítéssel) Maxi Herber és Baier, a második (balra) a bécsi Pausin-testvérek Az angol Colledge kisasszony magyar zenére mutatta be szabadgyakorlatait
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Paulik Béla Paulik Béla
Paulik Béla, aki a proletár diktatura alatt a mozi-ügyek politikai...
Rövidek Rövidek
Passauban letartóztattak egy kereskedőt, aki azelőtt a Hittler-párt...
Háborúban hallgatnak a Múzsák Háborúban hallgatnak a Múzsák
1944. március 19-én Németország megszállta Magyarországot. Három...
A római kongresszus a „lady és a tigris” harcáról A római kongresszus a „lady és a tigris” harcáról
A kereskedelmi minisztériumban az illetékes ügyosztályok állandóan...
Megszünt a gummirádlis Megszünt a gummirádlis
Megfigyelte-e Ön, ki éber szemmel jár az utczákon, hogy egy-két hét...
Evezős túra a Tisza eredetétől a Dunáig Evezős túra a Tisza eredetétől a Dunáig
A Hunnia Csónakázó Egyesület öt tagja, név szerint dr. Pelz István,...
Minek a szén? Minek a szén?
Télen a legidőszerűbb jajkiáltása az embereknek, hogy nincs szenük....
Aknára futott és elsüllyedt az „Erzsébet királyné” termesgőzös Aknára futott és elsüllyedt az „Erzsébet királyné”...
Szombaton, az esti órákban eleinte borzalmasnak látszó...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98