Dtum
Login with Facebookk
1936 | Július

Tartósan javul a tőzsde

Hónapok óta javul a tőzsde s minden jel arra mutat, hogy ez a javulás, ha nem is lesz lázas és ugrásszerű, de viszont tartós és fokozatos. Mint eddig, úgy ezután is a javuló konjunktúra elsősorban a kulcsiparok javára szolgál, így további javulás várható az elméleti feltevések és gyakorlati megfigyelések alapján a szénbányapapíroknál, a nehéziparban, tehát vasműveknél és gépgyáraknál, tovább egyes közlekedési részvényekben is.

A mezőgazdaság egyes terménycsoportjaiban
elért jó közepes árak, továbbá a baromfi és tojás áraknak a nyári idényhez viszonyított magassága arra enged következtetni, hogy a nagy munkaévad elmultával erősebben fog jelentkezni a szükséglet ruhaneműekben, tehát számolni lehet a textilipari vállalatok javuló üzletmenetével s következésképpen tőzsdei árfolyamuk emelkedésével is.

Változatlanul jó üzletmenete van
a vegyi vállalatoknak s ha számbavesszük ezeknek az iparágaknak szoros kapcsolatát a banktőkével, úgy fel kell tennünk, hogy a bankrészvények árfolyama a magánforgalomban lényegesen emelkedni fog. Mindezek alapján, a nyári nyugalmi idő elteltével mozgalmas tőzsdei üzletet lehet várni.

Végül ki kell emelni,
hogy ez évben kitűnő cukorrépatermés várható, mert a nyáreleji nagy esőzések a répát mennyiségileg s a mostani erős nyári napsütés minőségileg emelték, úgyhogy a répa jó mennyiségű s erős cukortartalmú lesz. Ez persze előreláthatóan jelentkezni fog a cukorrészvények árfolyamában is.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98