Dtum
Login with Facebookk
1936 | Július

Gerei, Kovács és Rajcsányi vezetnek a kardvívóbajnokságban

Magyarország idei egyéni kardvívó bajnoki versenyét, mely egyben az utolsó olimpia előtti vívóverseny volt, a szövetség a Szentkirály utcai Nemzeti Tornacsarnokban rendezte.

Délelőtt tartották a selejtező-mérkőzéseket. Három csoportban indult a 18 vívó, Magyarország legjobb kardvívói. Igen erős küzdelem volt a döntőbejutásért.

Az I. csoportból a döntőbe jutott Rajcsányi 4 győzelemmel, Berczelli 3 gy., Maszlay 3 gy. Kiesett Palócz 3 győzelemmel, Zirczy 1 győzelemmel és Bodnár győzelem nélkül.

A II. csoportból döntőbe jutott Kabos 4 győzelemmel, Kovács 4 gy., Bay 3 gy. Kiesett Szilassy 3 gy., Vikol 1 gy., Kevey győzelem nélkül.

A III. csoportból a döntőbe jutott Rajczy 3 győzelemmel, Gerei 3 gy. és Bedő 3 gy. Kiesett tehát Ibrányi 1 győzelemmel, Vitéz 1 gy. és Hátszeghy Ottó győzelem nélkül.

A döntőbe került: a HTVK-ból: Kovács Pál, Maszlay Lajos, Berczelli Tibor, Bedő Zsolt. A MAC-ból: Rajcsányi László és Gerei (Gerevich) Aladár. A BEAC-ból: dr. Rajczy Imre és Bay Béla. Az UTE-ból Kabos Endre.

A döntőt délután fél 6 órakor kezdték nagyszámú érdeklődő közönség jelenlétében. A nézőtéren helyet foglaltak a Budapesten tartózkodó osztrák katonai növendékek és a török olimpiai vívók is.

Először a klubtársak vívtak egymással. Gerei csodálatos formában, pompás találatokkal 5:1-re verte Rajcsányit. A négy HTVK vívó egymásközti küzdelméből Kovács került ki veretlenül győztesként, úgyhogy ekkor négy vívó volt veretlen, Kabos, aki még nem vívott, Rajczy, Kovács és Gerei.

A tízedik asszóban Kovács magas színvonalú vívással 5:0-ra verte Kabost. Utána azonban Gerei 5:0-ra győzött Kovács ellen. Lapzártakor Gerei, Kovács és Rajcsányi egy-egy vereséggel vezetnek. Utánuk Rajczy következik. Kabos lábrándulás miatt feladta a versenyt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98