Dtum
Login with Facebookk
1936 | Március

Én sokat tudnék a Hustyava-gyilkosságról, de félek a mamától

,,Én sokat tudnék a Hustyava-gyilkosságról, de félek a mamától...”


Névtelen gyereklevél és Kele, a ,,léleklátó” a nyomozás szolgálatában

A nyomozást Hustyava György nyoma veszett gyilkosa után újabban Simon Ferenc fogalmazó vezeti. A fogalmazó több névtelen levelet kapott az elmult napokban. Az egyik-nyílt levelezőlap- a következőket mondja:

Hiába keresi Hustyava gyilkosát! Az öreg szűcsöt én öltem meg. De már régen Romániába szöktem és ezt a levelezőlapot egy barátom adta fel Budapesten.
Öreg Gyilkos


Ennél a vadregényes levelezőlapnál sokkal komolyabban hangzik az a gyermekírással készült névtelen levél, amelynek írója a következőket üzente a rendőrségnek:
Sokat tudnék én a gyilkosságról beszélni. De nem merek jelentkezni, mert félek a mamától.

A detektívek hétfőn kimentek a Rózsa ucca 33. alá, ahol a gyilkosság történt és a főkapitányságra kísértek egy tizenkilenc éves és egy tizenöt éves fiúcskát, akiket késő délutánig faggattak. Akkorra megállapították a szakértők, hogy a névtelen leveleket nem ők írták. A detektívek azonban most sorrajárják a környékbeli házakat és igyekeznek kinyomozni: kinek a kezétől származik a névtelen levél, amelynek írója nem mer beszélni, mert fél a mamájától...


A nyomozásba hétfőn bekapcsolódott Kele János a léleklátó, aki magánszorgalomból dolgozik már hosszabb ideje a főkapitáynság életvédelmi osztályán. Ez a Kele több eltűnési ügyben ért el jelentős eredményeket és most őt akarják felhasználni a nyomozás céljaira.


Rendőr strázsál a Rózsa ucca 33. előtt és fürkészve nézi, amint köeledünk a pincehelyiség felé. A piros címtábla még ott virít a pince fölött: Hustyava György szűcsmester
A kapun kis cédula: Szuterén – helyiség kiadó február 1-re

A kiadó helyiséget, amelyben meggyilkolták a gazdát , cukorspárga zárja hatósági pecséttel. Bementünk a házmesterhez, érdeklődtünk a helyiség iránt:
Nem lehet megnézni kérem, amíg ez a rumli tart...De a pince nagyon szép, világos. Hustyava bácsi huszonhat évig dolgozott benne, amíg csak meg nem gyilkolták. Nem sok az a hatvan pengő havi bér, amit kérünk érte...

A zárkózott életű Hustyava nemrégen újra padlóztatta a pincét, a villanyt is ő vezette be, pultokat és szekrényeket építetett. Bizonyos, hogy decemberben még nagyobb vállalkozásra készült, mert kevéssel a gyilkosság előtt több apróhirdetést adott fel egy reggeli napilapban:
pénzes társakat keresek....

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98