Dtum
Login with Facebookk
1936 | Március

Kik nyerték Magyarország boxolóbajnokságát?

Magyarország egyéni ökölvívó bajnokságát szombaton és vasárnap tartották meg a BSzKRt sportcsarnokában. A szombati előmérkőzések alapján vasárnap a győztesek, illetve a vesztesek kerültek egymással szembe a bajnokságért, illetve a 3. és 4. helyért. A mérkőzések alapján állították össze az olimpiai keretet, amelynek tagjai a szünetben letették az olimpiai fogadalmat.

Az eredmények a következők
:
Légsúly: Szántó (FTC) – Szabó (BSzKRt.)
Szántó sorozásai ellen Szabó hosszú karjaival védekezik, az előbbi viszont nagyszerűen bújik ki ellene lengő ütései elől. Szántó belharcot erőszakol ki. Ebben jobb, mint ellenfele és győz.

Bantamsúly: Kubinyi (NSC) – Bondy (B. Vasutas).
Óvatos kezdés után Bondy szurkálásai felbőszítik Kubinyit, aki gyors sorozásával kissé megrendíti ellenfelét, de az a továbbiakban nagyszerűen állja a harcot. Győz Kubinyi, Bondy is remek boxoló.

Pehelysúly: Szabó (BTK) – Frigyes (BSzKRt).
A két versenyző a boksz magasiskoláját mutatja be. Kezdetben Szabó tehetetlen Frigyes balegyeneseivel szemben, de hamar rájön ellenfelére és oly fölénybe jut, hogy Frigyes kétszer is a földre kerül. Csak nehezen húzza ki a második menetet. Szabó megérdemelten győz.

Könnyűsúly: Harangi (MÁV) – Kővári II. (BSzKRt).
Óriási iramú mérkőzés és Harangi, a küzdelem favoritja nem tud túlságosan ellenfele fölé kerekedni. Végül a harmadik menetben Harangi grogyra veri ellenfelét. Győz Harangi.

Weltersúly: Oláh (BTK) – Mándi (FTC).
Mindkét boxoló óvatosan kezd. Azután remek belharcok következnek. Ebben Mándi jobb, mint ellenfele. Oláh egy ütése Mándit a földre küldi, de ez hamar összeszedi magát. A továbbiakban egyforma képet mutat a mérkőzés. Nagyon nehéz igazságot tenni, végül is győz Oláh.

Középsúly: Varga (HAC) – Erdős (BTK).
Varga kiütésre megy, Erdős viszont nagyon óvatos. Így nem sok történik az első két menetben. A harmadik menet inkább hasonlít birkózáshoz. Mindkettőjüket figyelmeztetik kétszeres fejelésért. Győz Varga.

Kisnehézsúly: Szolnoki (BSzKRt) – Németh (Nagykanizsa). Óriási ütések mindkét fél részéről. Egyik sem védekezik, csak üt. Szolnoki a harmadik menetben harcolja ki a győzelmet.

Nehézsúly: Nagy (B. Vasutas) hatalmas küzdelem után győz Askenázi (BTK) ellen.

További helyezések
: Légsúly: 3. Kiss (BTK) 4. Róka (MÁVAG) Bantamsúly: 3. Zsóri (B. Vasutas). Pehelysúly: 3. Maráki (HAO) Weltersúly: 3. Kőváry I. (BSzKRt.) Középsúly: 3. Jeles (BTK).

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Szántó Imre Mándi Imre
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98