Dtum
Login with Facebookk
1936 | November

Színpompás kép volt az Opera vasárnap esti díszelőadása Ciano gróf tiszteletére

Vasárnap este fényárban úszott az Opera palotája. A homlokzat előtt díszruhás lovasrendőrök bíbortakarói színesedtek, az előcsarnokon a rendőrsisakok valóságos ezüstfala húzódott végig. Márkus László igazgató fogadta a félnyolc előtt néhány perccel érkező Cianó grófot és feleségét, Mussolini Eddát, aki fekete bársony estélyiruhát és fehér hermelinbelépőt viselt. A miniszterelnöki páholyba kísérte őket, amelynek bársonytámláján piros és fehér szegfűkből font csokor volt, míg a páholy keretét magyar és olasz színészekből ölelkező drapéria vette körül.

Ugyancsak fel volt díszítve virággal, drapériákkal a kormányzó páholya is, amelybe az államfő nejével és családja tagjaival pontosan fényolckor érkezett meg. Megjelentek a kormány összes állami méltóságok képviselői, a főpolgármester, a polgármester.

Színpompás kép volt ez: az urak frakkban, a rendjelek nagyszalagjaival, szebbnél szebb hölgyek, vakító estélyi toalettekben és nagyon sok színpompás egyenruha!

Félnyolckor csendült fel Fleischer Antal karmester pálcájának intésére az olasz királyi himnusz, a Marcia Reale, majd a Giovinezza és végül a mi Himnuszunk.

Ezután Verdi Álarcosbál operájának második felvonásából adtak elő részleteket Pataky Kálmán, Báthy Anna, Székely Mihály és Palló Imre. A műsort a Hunyadi László nyitány folytatta és a Magyar ábrándok néhány balettképe fejezte be, amelyet Ferencsik János vezényelt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98