Dtum
Login with Facebookk
1936 | Szeptember

Apróságok

Az este megérkezett Görögországból Bécsen keresztül Turai Ida, akit most ugyancsak elkapott egy Turai-konjunktúra golfáramlata. Tavaly kétszázszor játszotta a Méltóságos asszony-t az Andrássy-úti Színházban, filmek, egyszóval.-lehet kopogni- jól megy neki. Nyolc kilót fogyott Görögországban, nem is maradt meg belőle semmi, csak a két nagy szeme. Munkatársunk megkérdezte tőle, hogy érzi magát?
- Köszönöm, jól- mondotta jellegzetes lassított felvételű beszédmodorában, -keretem egy kis drachmát, de olyan fáradt vagyok, hogy nyolc napig fel sem akarok kelni az ágyból. - Megkérdeztük még tőle, megtanult-e görögül, -a talpraesett Turai ezt felelte:
- Úgy beszélek görögül, mint Kemal pasa.
- Maga naiva, az nem görög, hanem török!
- Akkor is!-felelte Turai álmatag bájjal.
Erre már nem tudunk mit válaszolni:

A Rákóczi úti Balaton kávéház évtizedekig a politika tényezője volt: idejártak Bartha Miklós, Justh Gyula, Désy Zoltán, Holló Lajos: írók és publiciszták közül: Krúdy Gyula, Csathó Kálmán, Lázár Miklós, Szakács Andor, Paulini Béla és sokan mások. A Balaton most újjáéledt. A művészet és ipar modern, meleg otthont varázsolt a félszázados helyiségből. Érdemes felkeresni a megújult híres kávéházat.

Párizsból telefonálják: A le Temps vasárnapi számának színházi rovatában foglalkozik Heltai Jenő Néma leventéjével. A lap kritikusa, Henry Bidou, hosszasan ismerteti a darab tartalmát, és többek közözött kijelenti, hogy ez a versben írt dráma világjelentőségű, végül megállapítja, hogy a költészet továbbra is megtartja jogait a színházban...

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98