Dtum
Login with Facebookk
1936 | Szeptember

Igazi rendet

Igen: rendet! Nincs ennek az országnak józaneszű polgára, aki ne helyeselné Kozma belügyminiszter kemény beszédét és ne bólintana megkönnyebbülten arra a férfias miniszteri ígéretre, hogy rend lesz, rend minden áron, jobbra is, balra is, mindenki felé egyformán! A miniszter megígérte, hogy féken tartja úgy a jobb-, mint a baloldali sihedereket, úgy a jobb-, mint a baloldali svihákokat.

 

Bizonyára nem úgy gondolta ezt, hogy a politikai véleményszabadságot akarná elkonfiskálni. Elvégre lehet valaki igen derék magyar ember, jószándékú hazafi, még ha a baloldalon áll is, éppen úgy, mint ahogy csak borgőzös elvakultság merészeli azt állítani, hogy aki a jobboldalhoz tartozik, az már nem lehet becsületes, igaz, szociális szellemű férfiú. De a rendbontókat, a minden zavarosban halászó orv-pákászokat, az órabéres ablakverőket, a rendzavarás profi akkordmunkásait vissza kell kergetni oda, ahonnan az utóbbi hetekben egyre vakmerőbben dugják ki haszont-szaglászó orrukat!

 

Lasszót kell vetnie az államhatalomnak, - úgy, ahogy a belügyminiszter ígérte! – azokra a kommunista desperádókra, akik a polgári rend veszedelmes ellenségei.

 

De lasszót azoknak a nyilas bicskásoknak a nyaka köré is, akik nem kevésbé veszélyes ellenségei a békés munkának, az emberi szabadságnak, a polgári rendnek.

 

Aki valóban és őszintén rendet akar csinálni, egyáltalán nem tehet különbséget jobb- és baloldali gazfickók között, mert ők maguk sem tesznek különbséget: a vértől csöpögő szájú nyilas izgatók között találhat a becsületes rendcsináló tegnapi kommunistákat, a kommunista bujtogatók között pedig holnapi nyilasokat.

 

Azoknak, akik minden jogbiztonság ellenségei, egészen mindegy a jelszó, mindegy, hogy ki a vívát, csak az a fontos, hogy zűrzavar legyen, rettegés legyen, bizonytalanság legyen, főként pedig minél búsásabb napszám, akárki fizet is! Ezek a bolsi mordályégetők elmennek egy tál lencséért akár nyilasoknak is! És akadnak nyilas tacskók szép számmal, akik szívük egész túlhabzó lelkesedésével mennek el kommunistának, szabott áron, ha úgy fordul a helyzet.

 

A rendcsináló erős kéz jól vigyázzon: ne a véleményszabadságot fojtsa belé a becsületes emberbe, hanem valóban minden oldalról oltalmazza meg a létüket jelentő rendet, amelynek annál nagyobb az értéke, amely annál nagyobb darab kenyeret jelent az országnak, minél zűrzavarosabb a helyzet körülöttük a megtébolyodott nagy világban.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A franczia köztársaság új elnöke A franczia köztársaság új elnöke
Az új elnök Poincaré Raymond. Poincaré 1860-ban született...
Zavargások Spanyolországban Zavargások Spanyolországban
Nagyon szomoruak a spanyolországi állapotok. Hosszú idők senyvesztő...
Egy huszonkétéves leány szinházi vállalkozása Egy huszonkétéves leány szinházi vállalkozása
Egy huszonkétéves leány szublimátot ivott öngyilkossági szándékból....
Az ezeréves magyar gondolatról és az európaiságról beszélt Rákóczy Imre Az ezeréves magyar gondolatról és az európaiságról beszélt Rákóczy...
A „Pátria Irók és Hílapírók Klubja” vasárnap este...
A hónap rövidhíreiből A hónap rövidhíreiből
Az árfolyamok a mai szünetnapon is tovább szilárdultak, igen élénk...
Lipót belga király halálához Lipót belga király halálához
II. Lipót belga király nem érte meg azt, hogy az alkotmányra letett...
A német kormány hivatalos nyilatkozatában utasitja vissza Roosevelt vádjait A német kormány hivatalos nyilatkozatában utasitja vissza Roosevelt...
A Führer főhadiszállásáról jelentik a német Távirati Irodának: A...
A debreczeni pokolgépes merénylet A debreczeni pokolgépes merénylet
A debreczeni pokolgépes merénylet borzasztó robbanása, a mely három...
Léghajón Bécsből Pécsre
Lipót Salvátor főherceg, bécsi hadosztályparancsnok 1902. január...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98