Dtum
Login with Facebookk
1937 | Április

Békepárt alakult Spanyolországban, amely le akarja mondatni Franco és Caballero tábornokokat

London, április 18.
A Daily Herald szenzációs spanyol belpolitikai változásról ad jelentést. Értesülései szerint új nagy katonai összeesküvés készül Spanyolországban, amelyben mindkét fél részéről sok tiszt vesz részt és amelynek célja: lemondásra kényszeríteni mind a két kormányt és „semleges” katonai diktatúrát állítani fel az ország békéjének helyreállítására. A mozgalmat számos, jelenleg külföldön élő spanyol politikus is támogatja. A „neutralisták” négy pontba foglalták össze követeléseiket.


1. Franconak le kell mondania. 2. Caballerónak le kell mondania. 3. Nem politikusokból álló kormányt kell alakítani, és minden erővel helyre kell állítani a békét. 4. Minden külföldi csapatnak és „politikai tanácsadónak” azonnal távoznia kell az országból.


Ezeknek a pontoknak a szerzői arra hivatkoznak, hogy a teljes győzelmet akár a fehérek, akár a vörösök csak évekig tartó véres háború után tudnák elérni és ebbe egész Spanyolország belepusztulna. A legérdekesebb az, hogy az új semleges kormány fejéül Miaja tábornokot,  Madrid védőjét szemelték ki.

Miaja tábornoknak, akinek a valenciai kormánnyal szemben meglehetősen független helyzete van, mert félnek óriási tekintélyétől és Franco csapatai között bizonyos népszerűséget élvez bátorsága és befolyásolhatatlansága miatt.

 

A Daily Herald értesülései szerint a józanabb elemek mindkét oldalon hajlanak erre a békés megoldásra, egyelőre azonban még kisebbségben vannak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Franco tábornok Caballero Miaja tábornok
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98