Dtum
Login with Facebookk
1937 | Január

Báró Roszner Ervin példátlan autókalandja

Izgatott úr jelent meg a főkapitányságon: Held Imre, akinek Türr István ucca 9. sz. alatt úriszabóüzlete van.
- Néhány perccel ezelőtt ellopták az AC 970. számú Balilla-autómat – mondotta. – Kérem tessék hamar intézkedni!


A főkapitányságról nyomban leadták a rádiókörözést, amelynek néhány perc múlva már meg is volt az eredménye: egy rendőr a Krisztina téren meglátta a lopott autót. Taxiba ugrott és utána iramodott. Az autó a Márvány ucca 14. előtt állt meg, mire azonban a rendőr odaért, vezetője már letűnt a házban. Néhány percnyi várakozás után a rendőr látta, hogy a házból egy elegáns fiatal férfi lép ki és mintha mi sem lenne természetesebb, otthonosan be akar ülni a kocsiba.
- Pardon egy pillanatra, - szólította meg udvariasan a rendőr az ismeretlent. – Ön most bejön velem a főkapitányságra.
A fiatalember csodálkozva nézett a rendőrre.
- Hogyan? …. Mi dolga velem a főkapitányságnak?
- Ez lopott autó – jelentette ki a rendőr.
A fiatalember elővette vezetői igazolványát, amelyből kiderült, hogy báró Roszner Ervin, a Pesti Magyar Kereskedelmi Bank pénztárfőnöke az „autótolvaj”.

A rendőr azonban, aki úgylátszik látott már ilyen csodát is, zsebében a rádió körözéssel kitartott elhatározása mellett. És báró Roszner Ervint három perc mulva autólopás gyanújával terhelten előállították a központi ügyeletre. Itt aztán elmondta, hogy reggel kölcsönadta kocsiját báró Hatvany Verának és megbeszélte vele, hogy használat után a bárónő állítsa majd le a kocsit a Türr István ucca 9. elé, ahonnan báró Roszner Ervin majd elviszi. Ekkor már valószínűnek látszott, hogy itt csak félreértésről lehet szó! Rendőr ment ki a Türr István uccába és valóban ott találta az ugyanolyan típusú sötétvörös Balillát, mint amellyel a báró elhajtott.

 

Kiderült, hogy báró Hatvany Vera néhány perccel később vitte oda a kocsit, mint ahogy megbeszélték. Held Imréé viszont már ott állt. A báró nem sokat nézte a kocsi rendszámát, egyszerűen beleült. A félreértés tisztázása után a két autótulajdonos visszacserélte a kocsikat és ezzel az ügy a rendőrség bravúrosan gyors közbelépésével a lovagiasság szabályai szerint el is intéződött…. A régi közmondást pedig ezentúl így kell mondani: „úgy hasonlítanak, mint egyik – autó a másokhoz…..

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98