Dtum
Login with Facebookk
1937 | Június

Tildy-az idegen szellemű bujtogatásról

Mezőkeresztes, június 27.
Vasárnap Szenistvánon nagygyűlést tartott a kisgazdapárt, amelynek jelöltjét,Tildy Zoltánt négy év előtt példátlan terror ütötte el a mezőkeresztesi mandátumtól.

 

Gaál Olivér arról szólott, hogy amiképpen tíz év előtt bizonyos urak és kartelek összefogtak boldogult atyja és a párt ellen, úgy most a Nemzeti Front néven és a nyilaskereszt jegyében szítanak mozgalmat ellenünk.


- A németek mellett igyekeznek hangulatot kelteni, - mondotta – német politikát akarnak csinálni Magyarországon, ahol csaknem ezer év óta folyt a harc a függetlenségért, legtöbbször éppen a németekkel szemben. Tiszteljük Németországot, de függetlenségünket mindenkivel szemben fenn akarjuk és fenn fogjuk tartani!


Utána Tildy Zoltán beszélt. Kifejtette, hogy a kormányzói törvényjavaslat kérdésében teljes a megegyezés a pártok között, mert az ellenzékkel a kormány kellő időben letárgyalta a törvényjavaslatot. Kell ennél jobb bizonyíték arra, hogy ez az út célravezetőbb, mint az erőszak? - kérdezte. A magyar faj tud eggyé lenni, de ennek az egységnek önkéntesnek kell lennie!

 

A mezőkeresztesi gyűlésen Tildy Zoltán ismét hosszabb beszédet tartott, amelyben hangoztatta, hogy az idegen szellemű felelőtlen bujtogatás a szegényebb nép körében egyre feszültebbé teszi a helyzetet.


Mi nem vagyunk ellenségei a nagybirtokosoknak, - mondotta -  de szeretnénk ha az erősebbek méltányolva a gyengébbek helyzetét, cselekvésre és adakozásra lennének hajtandók az egész nemzet érdekében.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Tildy Zoltán Gaal Olivér
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98