Dtum
Login with Facebookk
1937 | Június

Az utolsó percekben dőlt el a futballbajnokság

Hungária – Kispest 3:1 (2:1)

Nehezen született meg a Hungária számára a bajnokság. A vasárnapi döntő jellegű mérkőzés izgatott hangulatban folyt le, de szerencsére a pályán ez az izgalom nem úgy jutott kifejezésre, mint az elmúlt héten, mert a játékosok mindvégig - ha ideges állapotban is -, de sportszerűen, fegyelmezetten küzdöttek.

A mérkőzés nagyszerű sportot hozott, mert a Kispest váratlanul nagyszerű játékkal lepte meg idegileg sokkal jobbon megviselt ellenfelét. A kispesti csapat nyugodtan játszhatott, veszteni valója nem volt. A Hungária játékosai telítve voltak izgalommal, idegességgel.

Ha meg is nyerte a Hungária a mérkőzést, nem nagyon tudjuk helyeselni azt a taktikát, amellyel ezt a győzelmét a szó teljes értelmében „sikerült” kiharcolnia. A csatársor belső része egészen kikapcsolódott a játékból és jó ideig Titkos minden egyes labdát rögtön tovább adott.

Cseh volt úgy látszik kiszemelve arra, hogy a hozzá került labdákkal próbálja meg az áttörést. Ez azonban nem sikerült és a gólok nem ennek a taktikai elgondolásnak voltak a szüleményei. Ez a taktika a győzelem ellenére is rossz volt.

A csatársor semmi szerepet nem vállalt és így a védelemre hárult óriási feladat és csak kevésen múlott, hogy a kispesti nyomás alatt kapkodó és ideges védelem nem mondott csődöt.

Óva intjük a Hungáriát, hogy a KK mérkőzések ezt a taktikát folytassa. A mérkőzés hőse a Kispest volt, mert a játékidő, legnagyobb részében támadott, minden csapatrésze kifogástalanul játszott és lendületesebben, okosabban futballozott, mint ellenfele.

A Hungária rossz taktikája különösen a 2:0-ás vezetés után domborodott ki. Ezután mindenesetre taktikát kellett volna változtatni mindenesetre taktikát kellett volna változtatatni.

A 8. percben vezet a Hungária

A mérkőzést a Kispest és a Hungária Szabó viaskodása vezet be. Már az első pillanatban a hungarista Szabó védi névrokona éles lövését. A játékosokon látszik az izgalom, Müller vezeti az első Hungária-támadást, de a döntő pillanatban s kapu előtt elesik.

Már a 8. percben megszületik a Hungária vezető gólja. Kardos nagyszerű labdát ad Titkosnak, a szélső leállítja és átemeli Csehnek, aki 25 méterről kapásból a jobb sarokba védhetetlen bombát küld. 1:0.

A Hungária lövése már gólnak látszik, Gergő kézzel érinti az éles lövést, de a labda kapufának perdül és onnan ki a mezőnybe. A 25. percben ismét szenzációs góllal növeli előnyét a Hungária.

Turai Müllerhez ad hosszú labdát, az a jó helyzetben lévő Kardoshoz passzol, a meglehetősen erős paszt Kardos átlépi s a labda Titkoshoz gurul. A szélső a szélről már rég látott csodás lövést küld a kapura s Gergő már nem is nyúlhat utána. 2:0.

A félidő utolsó negyedórája teljesen a Kispesté. Egymásután futnak a támadások és a 33. percben egy vitás taccsdobás után Székelyhez kerül a labda s ez 2:1-re javítja az eredményt.

Állandóan rohamoz a Kispest. egymásután rúgjak a kornereket. Serényi három lépesről Szabó kézébe lövi a labdát. A Hungária védelme ideges és nem képes felszabadítani. Végre Nemes faultol s az szakítja meg a kispesti erőteljes nyomást.

Hatalmas Kispesti fölény

A második félidőben a Kispest nagyszerűen játszik. Egymásután veszélyes támadásokat vezet a Hungária ellen. A kék-fehérek csatársora nem képes egyetlen labdát megtartani. Kornert rúg a Kispest. Székely faultolja Bírót, a bíró fütyül és a következő pillanatban Nemes már a hálóba rúgja a labdát.

Természetesen érvénytelen a gól. A közönség éretlen része hevesen tüntet a bíró ellen. Kispest mindent belead a küzdelembe. A Hungária csatárira úgy látszik, mintha már több góllal vezetne. A védelem egyre jobban őrlődik, s csak hajszálon függ a bajnokság sorsa.

Müller az egyetlen, aki hátul is segít. Kispest három kornert ér el egymásután. Rövid Hungária-támadás után ismét a Kispest rohamoz. Már csak 12 perc van hátra és még mindig nyílt a bajnokság. Kispest támadását Nemes lövése fejezi be. Megrezdül a háló, de kívül találta a labda.

Jogerőssé válik a Hungária bajnoksága

Már csak három perc van hátra. A téren leírhatatlan idegesség uralkodik. Végre Sas lefut, tiszta helyzetben van, kijátssza Rátkait, de észreveszi, hogy Cseh oldalt egy lépéssel hátrább jobb helyzetben követi, hozzágurít, aki most már tíz lépésről kényelmesen a hálóba plaszírozza a Hungária győzelmét és a bajnokságot jelentő gólját.

Hertsk bíró nagy körültekintéssel, pártatlanul vezette a mérkőzést.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98