Dtum
Login with Facebookk
1937 | Május

A párizsi világkiállitás

Közel egyhónapos késéssel, de május végére mégis megnyílik a párizsi világkiállítás.
Egyelőre még csak hivatalos megnyitás lesz ez és jó pár hétbe beletelik, amíg a kiállítás egész területén minden építmény, pavillon, látványosság és külön csoport elkészül, de már most is képet lehet alkotni arról, milyen óriási arányokban készül ez a világkiállítás.

Bennünket természetesen a magyar pavillon és kiállítás sorsa érdekel legjobban.
Erre vonatkozólag már a hivatalos kijelentés is megtörtént, hogy május utolsó napjaiban előreláthatólag 27-én, Urnapján nyitják meg ünnepélyesen a nagyközönség számára. Hatalmasak, szinte félelmetesen nagy alkotások az egyes nagy nemzetek, világhatalmak központi épületei, de még ezek között sem fog eltörpülni a magyar ház, amelynek nemcsak szerencsés domboldali fekvése, hanem az egész megépítése és megkapó szépsége is biztosíték arra, hogy a minden eddig ismert méreteket felülmuló párizsi világkiállításon is nagy elismerést fog szerezni a magyar kulturának, művészetnek, gazdaságnak, iparnak és technikának.

A legutóbbi világkiállítások,
mint például a barcelonai és a brüsszeli is, azt mutatták, hogy a kis nemzetek is szerezhetnek nagy sikert és elismerést a legnagyobb versengésben is, mert nem a pavillonok és építmények óriási dimenziói és külső feltünősége hatnak legmélyebben és maradandóan, hanem a belső tartalom minősége és kulturértéke. Nem lesz azonban könnyű a versenyt állni ezen a téren sem Párizsban, annyi bizonyos, mert az 50 kiállító állam mindegyike arra törekszik, hogy a legszebbet és legértékesebbet mutassa be a kiállításon.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98