Dtum
Login with Facebookk
1937 | Március

Gázbombás merényletsorozat Newyork hét legnagyobb mozijában!

A robbanások elől menekülő tömegből száz ember súlyosan megsérült.

Newyork, február 28.


A Brodway hét mozijában egyidejűleg bűzbombák és könnyfakasztó bombák robbantak fel. A hét mozi ugyanannak a társaságnak a tulajdonában van. A bombarobbantások pillanatában valamennyi mozi zsúfolásig telve volt közönséggel. A robbanások következtében több mint száz ember megsebesült. 35-öt közülök kórházba kellett szállítani.


A rendőrség megállapította, hogy a bombák óraműre voltak beállítva. Eddig még nem sikerült tisztázni, hogy mit akartak elérni a titokzatos merénylők. A mozik igazgatóságának közlése szerint teljesen érthetetlen a merénylet azért, mert az igazgatóság és a munkásszervezetek között semmiféle nézeteltérés nem merült fel.

Gengszterbanda vagy elbocsátott alkalmazottak követték el a merényletet.

Newyork, február 28.


A Broadway hét legnagyobb mozijában elkövetett bombamerényletek éjjel 11 órakor mérhetetlen pánikot idéztek elő. Az a körülmény, hogy a merényletek szinte ugyanabban a percben és ugyanannak a mozivállalatnak valamennyi színházában követték el, arra mutat, hogy gondosan előre meg voltak szervezve és elő voltak készítve. Amikor a könnyfakasztó és bűzbombák felbukkantak, a közönség egymást taposva a kijáratok felé kezdett menekülni és számos sebesülést az okozott, hogy az emberek egymáson tiportak végig.

Akik nem tudtak idejében kijutni a mozikból, azoknak szemét a gázok erősen megsértették. Az uccákra menekülő tömeg természetesen az uccán járó közönség körében is nagy pánikot keltett és így a merényletek Newyork egész éjszakai életét felbolygatták.

A mentők óriási készültséggel vonultak ki és a rendőrség nyomban megszállotta az összes mozikat, hogy kézrekerítse a tetteseket. Ez azonban nem sikerült, mert a bombákat már az előadások megkezdése előtt helyezték el és a merénylők egyetlen színházban sem maradtak ott, hogy megvárják a merénylet borzalmas hatását.

A rendőrségnek az a felvetése, hogy a merényletet elbocsátott alkalmazottak követték el, de az is lehetséges, hogy gengszter banda akarta a mozitröszt igazgatóságát megfélemlíteni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98