Dtum
Login with Facebookk
1937 | Március

Öngyilkos lett Barna ,,Dóri” a békeévek legendás újságírójának 26 éves fia

Megdöbbentő öngyilkosság történt este tízóra után néhány perccel a Dohány ucca 46-ban. A harmadik emelet folyosójáról az udvarra vetette magát Barna Gábor, az egykori országos nevű lapszerkesztő, - Barna Dóri- fia.

Eszméletlen volt, amikor a mentők kocsijukba emelték és néhány órával később a Rókus kórházban, anélkül hogy magához tért volna, belehalt sérüléseibe. Barna Gábor édesanyjával, két nővérével és öccsével a harmadik emelet 3. sz. alatti kétszoba hallos lakásban lakott. Egyik nővére a Gázművek tisztviselőnője, másik tanítónő.

Munkatársunkl vasárnap beszélt a család tagjaival.


- Szegény Gabi súlyosan betegvolt-mondták - többször zárt intézetben is kezelték. Ez utóbbi napokban megint különböző betegségekről panaszkodott, fejét, gyomrát fájlalta, miután azonban tudtuk, hogy hipochondriára hajlamos és orvosai már azelőtt is minden alkalommal megállapították, hogy az egyébként egészséges szervezetben csak a lélek beteg, gondoltuk most is elmúlik majd a képzelődése. Az este jó étvággyal vacsorázott, itt üldögéltünk valamennyien a hallban, amikor egyszerre észrevettük, hogy nincs a szobában. Szólítgatni kezdtük, nem jelentkezett, mire kimentünk a folyosóra, hogy megnézzük, mi történt vele. Addigra már le is vetette magát a mélységbe.

A szomorú véget ért fiatalember apja nyomdokait akarta követni. Az egykori híres politikus - újságíró, a háború előtt Esti Ujság főszerkesztője, aki lapját egy krajcárért árusíttatta, legendás alakja volt a magyar újságírásnak. Újságírói fogásait, anekdotáit tüneményes ötleteit ma is emlegetik a szerkesztőségekben. Gábor fia szintén újságírónak készült, idegbaja miatt azonban nem tudott állandóan dolgozni.

Huszonhatéves volt...

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98