Dtum
Login with Facebookk
1937 | November

Befejezés előtt állanak a magyar-olasz kereskedelmi tárgyalások

A Rómában két hét óta folyamatban levő magyar-olasz kereskedelmi tárgyalások értesülésünk szerint közvetlen befejezés előtt állanak, a magyar delegáció előreláthatólag szerdán érkezik vissza Budapestre s már a jövő pénteki minisztertanácson dönteni fog a kormány a Rómában elért megállapodásokról.

A gazdasági miniszternek csütörtökön Darányi miniszterelnök vezetése alatt megtartott tanácskozásán már megállapították a római delegációnak adandó végső utasításokat, amelyeket a pénteki minisztertanács jóváhagyott.

Szombaton még közvetlen telefonmegbeszélések folytak
Budapest és Róma között s így vasárnap, hétfőn és kedden a magyar delegáció a kapott utasítások birtokában valószínűleg parafálhatja a megszövegezett megállapodásokat.

Ami az új egyezmény tartalmát illeti, politikai és gazdasági körökből származó értesülések szerint, az ipari árucsere változatlan keretekben marad fenn – természetesen a Brocchi-féle kedvezmények kikapcsolásával – ugyancsak változatlan marad élőállat kivitelünk. Ami a búzakivitelünket illeti, tudvalevőleg 100.000 mázsa búza kivitelére van opciónk, ezzel az opcióval, hír szerint, a jövő év elején élni is fog a kormány, s a vételár egy részét Olaszország szabad devizában s nem kötött lírában fogja megfizetni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98