Dtum
Login with Facebookk
1937 | Október

Vadregényes éjszakai hajsza, félmeztelen, véresfejű ember után

Vadregényes éjszakai hajsza, félmeztelen, véresfejű ember után, egy épülő lipótvárosi ház állványain

Vasárnapra virradó éjszaka Szíjártó Ferenc rendőrfőtörzsőrmester észrevette, hogy a Hullám ucca és Sziget ucca sarkán épülő bérházból lárma hallatszik. Az állványokon keresztül felment a negyedik emeletre és betévedt egy félig fölépült helyiségbe, amelyben asszonyok és férfiak aludtak: az épülőfélben lévő ház munkásai.

 

A szoba közepén derékig meztelen férfi állt, fejéből dőlt a vér, karjával vadul hadonászott és ordítozott. Látszott, hogy teljesen ittas. Az alvók felriadva hangosan intették csendre, a rendőr is le akarta csillapítani, de a részeg ember nekiugrott, megütötte, majd elrohant.

Emeletről emeletre, állványról állványra futott, a rendőr pedig a nyomában. Az egyik fal tetején sikerült megragadni a karját, de a részeg beleharapott a rendőr kezébe, mire az egy pillanatra elengedte, ő pedig macskaügyességgel kúszott le egy gerendán a tetőről a földszintre, ahol biciklire ugrott és szitkozódva menekült.Olyan ittas volt azonban, hogy leesett a gépről, a rendőr utólérte és egy segítségére siető másik őrszemmel együtt rávetetették magukat, megkötözték, majd bevitték a főkapitányságra. A félmeztelen embert pokrócokba takarták és lefektették.

Vasárnap délig tartott, amíg kialudta mámorát. Kovács Jánosnak hívják, napszámos, késő éjszaka részegen tért vissza az épülő házba, amelyen dolgozott. Elbotorkált az üres szobáig, amelynek a földjén társaival együtt aludni szokott és sorra költögette fel a munkásasszonyokat. Ebből támadt a botrány, amelyre egyébként nem emlékszik.

Őrizetbe vették.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98