Dtum
Login with Facebookk
1938 | December

Írók, szinészek és sportemberek kísérték utolsó útjára Aszlányi Károlyt

Őszinte és mély részvét mellett temették el vasárnap délután a farkasréti temetőben Aszlányi Károlyt, a kiváló fiatal írót és sportujságírót, akinek autója négy nappal ezelőtt a dorogi országúton fának rohant. Aszlányi koponyaalapi törést szenvedett és azonnal meghalt.

 

Mialatt a farkasréti temető halottasházában felhangzott a Circum dederunt és a ravatalt zokogva állták körül a fiatalon elhúnyt író hozzátartozói, írótársai, színészek, színésznők és a magyar sporttársadalom reprezentánsai, a Szent István-kórház különtermében eszméletlenül feküdt felesége, aki szintén a halálautó utasa volt és a szerencsétlenségnél súlyos sérüléseket szenvedett.


A ravatalt koszorúk és virágok erdeje borította. A Nemzeti Színház koszorúját Lehotay Árpád, a Ferencvárosi Torna Club koszorúját dr. Tóth Lajos helyezte a ravatalra. Koszorút küldtek a Hunnia Filmgyár, a Színpadi Irók Egyesülete, a sportszövetségek és egyesületek, amelyek küldöttségekkel képviseltették magukat a népszerű sportujságíró temetésén. A gyászszertartást Hegedős Armand cisztercita, székesfővárosi törvényhatósági bizottsági tag végezte.

 

A ravatalnál Pünkösti Andor búcsúzott a Színpadi Szerzők Egyesülete nevében a tehetséges, fiatal írótól, aki darabjaival, regényeivel s cikkeivel annyiszor mosolyra derítette a közönséget. A sírnál Gyarmathy István, a Sporthírlap felelős szerkesztője mondott búcsúbeszédet, amelyben Aszlányi Károlyról mint jó kollégáról, az ujságírórend halottjáról emlékezett meg, akit hivatása teljesítése közben ért a kérlelhetetlen halál.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98