Dtum
Login with Facebookk
1938 | December

A magyar válogatott jéghokicsapat legyőzte a bécsieket

Vasárnap délután kétezer-százan keresték fel a Műjégpályát a pompás időben. Hét óra előtt néhány perccel megritkultak a korcsolyázók sorai és sokan átmentek a versenypályára, hogy a műkorcsolyázó bemutatót és a Wiener Eislauf Verein Budapesti vendégjátékát nézhessék végig.

Először a kis Sári Évi lépett a jégre fehér laméruhájában. Merész és kecses ugrásaival, könnyed mozgásával elbájolta a közönséget. Ezután Kállay Kristóf futott a jégre. Gyorsütemű jazz-számra mutatott be ötletekben gazdag, merész gyakorlatokat, óramű pontossággal.

Ezután rózsaszínű ruhakölteményében Botond Évi keringett, siklott, pergett, lebegett a jégen. Végül a Bass-Barcza pár lépett a jégre és nagyszerű táncot mutattak be.

Majd a jéghokicsapatok indultak a jégre. Kölcsönös üdvözlések után a bécsi Hopf és Hűvös István bíráskodásával megkezdődött a mérkőzés, amelyre a budapesti csapat így állott fel:
Csák – Lónyai, Barcza – Jeney, Miklós, Róna, cserecsatársor: Hárai, dr. Margó, Gosztonyi.

A bécsiek így állottak fel: Ördögh – Voitha, Neumayer – Kirchberger, Demmer, Fettsreitzer – cserecsatársor: Csenek, Brandl, Holbauer, Krammer.

A bécsieken sötétkék trikó, a magyarokon piros trikó volt. Gyors magyar rohamokkal kezdődik a játék. Margó és Demmer úgy összeakadnak, hogy nehezen lehet szétválasztani őket.

Heves az iram. Róna lövését a bécsi kapus ügyesen védi. Néhány perccel később remek Miklós-Róna támadás cikázik végig a pályán és Róna rég nem látott pompás gólt lő a bécsi kapuba. 1:0-ra vezetünk.

Fergeteges bécsi támadás a válasz, de Csák bravúrosan kapja el a korongot, miközben hárman is ráesnek. A magyar cserecsatársor sokat ügyetlenkedik, de a bécsieknek sem megy túlságosan jól a játék Gosztonyi kitör és holtbiztos helyzetben kapu mellé üti a korongot.

Azután Hárai biztos gólnak látszó lövését védi Ördögh, a bécsiek kapusa. Izgalmas, változatos, kemény játék folyik. Az első harmadban az eredmény nem változik. 1:0-ra vezet a magyar csapat.

Szünetben bécsi műkorcsolyázók szórakoztatják a közönséget és aztán kezdődik a második rész.

Állandóan mi támadunk. Nagy meglepetést kelt a tribünön, hogy a bécsiek csak védekeznek. A második magyar gólt Miklósi egyéni játékkal szerezte meg. Kitört, faképnél hagyta a bécsieket és bevágta a korongot a hálóba. Utána Stanek kitör, de lövését Csák dr. védi.

Ezután sportszerűtlen jelenetek következnek. Jeney és Kirchberger összevesznek. A csetepaté azzal ér véget, hogy a játékvezető mindkét játékost két-két percre kiállítja. A második harmadban tehát 2:0-ra vezetünk.

A harmadik részben csonka csapatokkal küzdenek, de hamarosan kiegészülnek. Nagy magyar fölény. A végén a bécsiek is feljönnek, de Csák bravúrosan véd. Az eredmény tehát nem változik.

Végeredmény 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98