Dtum
Login with Facebookk
1938 | Január

Portugália – Magyarország 4:0

Lisszabonban egymásután futottak be a különvonatok és autóbuszok, amelyek vidékről hozták a nézők ezreit. A mérkőzés ideje három órára volt kitűzve, arai az itteni időszámítás szerint 4 órának felel meg. Már a kora délutáni órákban tömegek lepték el a hegyoldalban levő új Stadion felé vezető utat, amelyen már félháromkor több mint 20.000 ember szorongott. Ott voltak a város előkelőségei, magas rangú katonatisztek.

Két óra után néhány perccel már elindult a magyar csapat autóbusza a pálya felé. Hideg, hasító szélben és szakadó esőben vonult a pályán öltözőjébe a magyar csapat. A játékosok arcszíne még halványabb volt a pályán, mint délelőtt. Úgy látszik, érezték a fenyegető veszélyt.

Pontosan három órakor lépett pályára a magyar csapat, majd utána Portugália együttese. Feszes vigyázz-állásban dideregve hallgatták a magyar, majd a portugál himnuszt. Kisvártatva megjelent a pályán az eredetileg kijelölt játékbíró helyett az utolsó pillanatban felkért Copdevill francia játékvezető. A pálya csúszós, ragadós, helyenként bokáig érő vízzel telt volt.

A magyar csapat kezdi a játékot és már az első percekben mutatkozott a magyar együttes gyengesége. Összevissza futkostak céltalanul a játékosok a pályán és nem tudott kialakulni egyetlen egészséges akció sem

Csetlettek botlottak és rosszul továbbították a labdát a magyar fiúk. A portugálok sokkal jobban álltak a lábukon és egymásután vezették a veszélyes támadásokat a magyar kapu ellen. Két korner jellemzi a portugál csapat fölényét.

A vezetők a tribünön izgalommal lesik, hogy mikor talál már magára a magyar csapat, de hiába. Rosszul játszottak elejétől végig. Széteső, kapkodó, rendszertelen volt a magyar válogatott játéka.

Két perc alatt két portugál gól

A tizennegyedik percben Sauto szerzi meg Szabó nagy hibájából a portugálok vezető gólját.
Hatalmas üdvrivalgás, fülsiketítő lárma fogadja a portugálok eredményességét. A gól mintha még tehetetlenebbé tenné a magyar csapatot, mert alig egy perccel később a gólképes Valadas már újabb gólt küld a Szabó által ez alkalommal igen gyengén védett magyar kapuba.

Tíz magyar korner egyetlen gót nélkül


Lassan mintha erőre kapna a magyar csapat különösen a belső csatárok, igyekeznek megvetni lábukat az ellenfél térfelén, de csodálatosképpen a máskor mindig megbízható szélsők sorra rontják a jó helyzeteket.

Egymás után éri el a magyar csapat a kornereket, de akkor a változatosság kedvéért a belső csatárok mondanak csődöt. A portugálok az előny tudatában biztonsággal verik vissza a magyar támadásokat. A félidő végéig már a tízedik kornert rúgja a magyar csapat anélkül, hogy komoly veszélyben forgott volna a portugál kapu.


Turai megsérül, helyére Szücs áll

A második félidőben nem mutat elfogadható játékot a magyar együttes. A portugálok már a félidő első perceiben erős támadást vezetnek a magyar kapu ellen. A magyar védelemnek és fedezetsornak rengeteg dolga akad.

A negyedik percben Soma közvetlen közelről megszerzi a portugálok harmadik gólját. A magyar csapat Sas révén vezet támadást és néhány kornert ér el. Turai összeütközik Valadassal és megsérül. Nem is tudja folytatni a játékot, mire a vezetőség Szücsöt, az újpestiek középfedezetét küldi a pályára.

Ez a változás sem segít. Szórványos támadásokat vezet a magyar csapat, de Kállai egymásután ront Azután ismét erőteljesebb a játék a magyar csapat részéről. Több kornert ér el a magyar együttes, de Kállai egymásután hibáz.

Kállainak nem megy a játék, Szendrődi áll a csapatba

A magyar támadások most már valamivel jobban gördülnek, de Kállai változatlanul gyengén játszik. Végre a vezetőség is megsokallja és ezért úgy intézkedik, hogy helyébe Szendrődi álljon be. Sajnos, ez a változás sem segít sokat.

A portugálok támadása erőteljesebb, míg a magyar csapat eredményei mindössze csak kornerekben jelentkeznek. A harmincadik percben Valadas a jobboldalról beívelt labdát védhetetlenül küldi Szabó kapujába. A portugál közönség tombol örömében. Most már menthetetlenül vereséget szenvedett a legjobb közép-európai válogatott csapat

A magyar csapatot teljesen letöri az eredmény. Szárnyszegetten játszik a folyton zuhogó esőben, amely már valóságos sártengerré változtatta a pályát Egy-két fault csúszik ki mindkét részről, de komolyabb durvaság nem volt.

Az utolsó percekben még egy elkeseredett támadást vezet a magyar csapat a becsületgólért, de eredménytelenül és mint annyiszor, most is a tizenkilencedik eredménytelen magyar kornerrel végződik a támadás.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Tolsztoj orvosa Tolsztoj orvosa
Minthogy Tolsztoj magyarországi származású orvosa. Makovicky Dusán is...
Mi újság?
Hírek, érdekességek a tudomány és a technika...
A bajonet-csőrű  madár A bajonet-csőrű madár
Az Atlanti óceán északi részén, lakatlan, apró sziklaszigeteken...
A munkáselbocsátások és a gyáripar A munkáselbocsátások és a gyáripar
Az elmult héten bizonyos izgalmat keltett a magyar közvéleményben az...
Átképzések a társadalmi egyensúly-törvény végrehajtásához Átképzések a társadalmi egyensúly-törvény végrehajtásához
Négy igen fontos hivatala van Kultsár Istvánnak. Az ő feladata az...
Fischer Tibor tréningben Fischer Tibor tréningben
Fischer Tibor a MAFC kiváló bajnok birkózója, ismét tréningbe fogott....
Luther Bázelbe érkezett, ahol megállapították, hogy sebesülése jelentéktelen Luther Bázelbe érkezett, ahol megállapították, hogy sebesülése...
Vasárnap délelőtt Luther birodalmi bankelnök, aki ellen szombat este...
A milánói nemzetközi kiállitás A milánói nemzetközi kiállitás
Lombardia egykori fővárosában a munkások tizezrei dolgoznak...
Jobbra vagy balra? Jobbra vagy balra?
Jobbra vagy balra dől vajjon a kocka, háború vagy béke következik, ez...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98