Dtum
Login with Facebookk
1938 | Március

Eckhardt üzenete a kormánynak

Budapest, március 27.

- Azt kívánjuk a tisztelt kormánytól: menjen jobbfelé, ameddig akar, ameddig bír, de a jobboldal és a forradalom között húzzon egy drótsövényt! (A közönség felállva perceken át tapsol.)


- Húzzon drótsövényt a jobboldal és forradalmak közé és állítson gépfegyvert melléje. (Hosszan tartó, dübörgő taps és éljenzés.) Azt kérdezem: hát ki ellen akarnak egyesek forradalmat csinálni Magyarországon? (Felkiáltások: A paraszt ellen!) A Horthy Miklós által kinevezett magyar kormány ellen? Azt feleljük erre barátaim, hogy bárki kíséreljen meg forradalmat, ott leszünk valamennyien! (A gyűlés egész közönsége felemelkedett és hosszan tapsolta Eckhardt Tibor kijelentését.)


- Sokszor az az érzésem – folytatta Eckhardt -, hogy a kormány nemcsak hogy hosszú gyeplőn fogja ezeket a forradalmi erőket, de úgyszólván kiesik már a kezéből. Azt a figyelmeztetést intézem a kormányhoz, hogy teremtsen rendet az országban! Ha tudjátok egyedül csinálni, úgy csináljátok egyedül, ha nem, úgy fogjatok össze minden tisztességes párttal és emberrel, mert erre a célra minden tisztességes ember rendelkezésre áll. De ha egyik útra sem tudja magát a kormány elszánni, akkor a saját sírját ássa meg vele, és félek, hogy ebbe a sírba az egész nemzet belehul.


Eckhardt beszéde végén kijelentette, hogy erre a megállapításra a nemzet sorsáért való komoly aggodalom készteti és kérte a nagyválasztmányt, hatalmazza őt fel arra, hogy a pártszervezés munkáját a jövőben személyesen intézhesse, valamint hogy a falusi szervezeteken kívül polgári és munkásszervezeteket is építsenek ki.

 

- Pártnak jelszava, - mondotta – hogy most, amikor a közjogi javaslatok már a hátunk mögött vannak, a magyar népnek a gazdasági jobbágyság állapotából való felszabadulásáért minden erőnket harcba fogjuk vinni!

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98