Dtum
Login with Facebookk
1936 | December

Eckhardt Tibor a titkos választójogról

Szeghalom, december 13.
Eckhardt Tibor vasárnap a szeghalmi választókerület négy községében mondott beszédet Tildy Zoltánnak, a Független Kisgazdák egyik vezéregyéniségének jelöltsége érdekében. Tildy az egyetlen képviselőjelölt és így megválasztása biztosra vehető. Eddig más képviselőjelölt részére nem kérték ajánlási íveket és a nyilaskeresztesek állítólagos jelöltje eddig még nem jelent meg a nyilvánosság előtt.

 

Eckhardt vasárnap először Kőröstarcsán beszélt:
- Kiskorú az a nép, - mondotta – amely nem tudja a maga szabad akaratát nyilvánítani és ki van téve a gazdasági kizsákmányolásnak. Most remény van arra, hogy néhány hónapon belül a nép alapvető követelése megvalósul és megkapjuk a becsületes, titkos választójogot. Ha egyszer megvan a becsületes, titkos választójog, a továbbit nyugodtan bízhatják reánk, mi tudni fogjuk, hogy ezt a jogot hogyan hasznosítsuk az ország számára.


Magyarországnak nincs szüksége olyan politikára, amely parlament és alkotmány nélkül akarja a céljait elérni. A nyilaskeresztes párt az erőszak politikáját hirdeti és parlament nélkül kíván kormányozni. Ebből a politikából soha sem kér a magyar nép.


Kőröstarcsa után Kőrösladányban, Füzesgyarmaton és Búcsútelepen tartott a Független Kisgazdapárt népgyűléseket, amelyeken Tildy Zoltán programbeszéde után Eckhardt Tibor és több kisgazdapárti képviselő is felszólalt. A beszédeket mindenhol lelkes tömegek hallgatták, ujjongva ünnepli az egész kerület Tildy Zoltán biztos győzelmét.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98