Dtum
Login with Facebookk
1938 | Március

Egy angol lap főszerkesztője Chambelainről

London, március 20.
Az angol közvéleményre mély benyomást gyakorol az a vezércikk, amely a Daily Express-ben Lord Beaverbrooknak a lap főszerkesztőjének, az angol imperiális politika legfőbb képviselőjének tollából megjelent, Lord Beaverbrook a leghatározottabban elutasítja az angol parlamenti ellenzéknek azt a követelését, hogy az angol kormány Csehszlovákia függetlenségét és érintetlenségét garantálja, annál inkább, mert ez az adott helyzetben nem segítene.


Nincs semmi ok arra a levert és komor hangulatra, amely Londonon erőt vet. A német repülők, amint más államok repülői, igenis képesek arra, hogy Londont bombázzák, bár ennek a nagyvárosnak a védelme nincs elhanyagolt állapotban. De még Londonnak hosszabb időn át való bombázása sem törné le az angol népet.

 

Mi urai vagyunk a tengernek, – írja Lord Beaverbrook – a birodalmat betörés ellen hajóhadunk ereje védi és azt a tényt leszámítva, hogy London légitámadással sebezhető, a mi helyzetünk jobb és erősebb, mint volt 1914-ben, mert nincs egyenrangú ellenfelünk a tengeren.


Chamberlain a legjobb miniszterelnök, akivel ez az ország hosszú évek óta dicsekedhetett, de a kormánynak tudatában kell lennie, hogy feltétlenül szükséges légierőket  fokozni abból a célból, hogy lőszergyártásnak a legmesszebbmenő követeléseket is kielégítse. Ebből a célból meg kell szavazni újból a birodalom védelméről szóló törvényt. (Ez a törvény volt érvényben a háború egész folyama alatt. Szerk.)


Ha meglesz ez az erőnk, akkor bátran meg merem jósolni, hogy éveken át nem lesz olyan európai háború, amelybe belekeveredhetne Anglia.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Lord Beaverbrook Neville Chamberlain
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98