Dtum
Login with Facebookk
1937 | Június

Hitler válasza Chamberlain-nek

Berlin, június 27.
Hitler kancellár a würzburgi Resident téren a nemzeti szocialista pártnapon résztvevő kétszázezer főnyi tömeg előtt nagy beszédet mondott, amelyben hangoztatta, hogy Németország nem akar visszahúzódni a világkereskedelemtől, ellenkezőleg: a külfölddel még nagyobb mérvű kereskedelmet akar folytatni és üzleteket kötni, mint eddig.


- Németországnak – folytatta a kancellár – az a kívánsága, hogy a saját jogainak megóvása mellett békében éljen és barátságosan működjék együtt az egész körülötte lévő világgal. Mindenesetre vannak jogos kétségeink bizonyos nemzetközi ígéretek, fogadkozások hatályossága tekintetében.


A vezérkancellár ezután a Deutschland és a Leipzig cirkálók elleni támadásról szólott, majd ezeket mondta:
- A Deutschland elleni bombatámadás után visszatértünk az ellenőrzőbizottságba azzal a jókívánsággal és őszinte reménnyel, hogy most már a gyakorlatban is megfognak valósulni a népek érdekeinek együttes intézkedések által való védelmére vonatkozó tervek.

 

A Leipzig ellen irányuló torpedótámadások után megint azt vártuk, hogy a nemzetközi összetartás kiváltja a béke együttes és közös megvédelmezését. De ehelyett bizottságokat akartak alakítani a vizsgálat lefolytatására. Meg lehetnek győződve arról Londonban, hogy azok a tapasztalatok, amelyeket most szereztünk, olyan leckét jelentenek számunkra, amelyet sohasem fogunk többé elfeledni.


Mostantól kezdve ilyen esetekben mégis inkább a magunk kezébe vesszük a nemzet szabadságát, függetlenségét, becsületét és biztonságát és magunk védjük meg magunkat

Hálaistennek, ma elég erősek vagyunk ahhoz, hogy megvédelmezhessük magunkat! Minthogy a gyakorlatban még a legkisebb együttes szerződés is keresztülvihetetlennek bizonyult, ez intőjel lesz számunkra, nehogy hasonló kiábrándulást érjünk meg egy nap talán még súlyosabb esetben.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
 Hitler Adolf 31 halottal hazaérkezett a Deutschland cirkáló A Leipzig cirkáló
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98