Dtum
Login with Facebookk
1938 | Október

Zsengellér gólszüretet rendezett a Budafok ellen

Újpest – Budafok 8:1 (5:0)

Hatalmas gólözönnel győzte le az otthonában játszó Újpest a budafoki együttest. A mély és csúszós talajon maradéktalanul érvényesült a hazai csapat hatalmas technikai fölénye. A győztes csapat támadóláncából külön ki kell emelni Zsengellért, akinek minden megmozdulása veszélyt jelentett a budafoki kapura.

Klein Árpád bíró sípjelére indul a mérkőzés a budafoki együttes lendül támadásba. Formás támadásokat vezet a vendégcsapat és az 5. percben már szögletrúgást ér el. Szegedi, majd Kovács III. küld nagy lövést az újpesti kapura, melyeket Sziklai nehezen tesz ártalmatlanná.

Mindegy tíz percig tart a budafoki nyomás és utána az újpesti együttes veszi át a játék irányítását és azonnal eredményesen. A 11 percben Kállai szabadrúgása a budafoki sorfalról lepattanva, újra Kállai elő kerül, aki Havashoz ad és tőle Kocsison keresztül a hálóba kerül a labda. (1:0)

Két perc sem telik el újra eredményes az Újpest. Kocsis leszalad, beadása Zsengellérhez kerül, aki 20 méterről biztosan talál a hálóba (2:0).

Bánkuti, Budafok védőjátékosa a kapu előtti tumultusban megsérül és helyet cserél Beretvással. Újpest fölényben van, de a Budafokot sem törte le még a két gól. A 28. percben szerezte meg a pompásan játszó Zsengellér a 3. gólt, amelyet a nagy erővel befutó Szebehelyi még jobban rendeltetési helyére segít.(3:0).

A 33. percben Szebehelyi kezelése miatt megítélt büntető rúgást Kocsis a kapu mellé helyezi. Azonban az újabb gól így sem marad el. A 37. percben Kállai 30 méteres bombája talál Vági kapujába. (4:0).

A 44. percben szerzi meg az újpesti együttes a félidő utolsó gólját. Kocsis leszalad a jobbszélen, pontosan tálal Zsengellérnek, aki nagyszerű húzással cselezi ki a budafoki védelmet és lövése élesen pattan Vági kapufának balsarkába. (5:0).

A második félidő meglepetéssel indul. Kezdés után azonnal gólt ér a Budafok, Fodor messze előre adott labdáját Sziklai elvéti és a beszaladó Király Budafok becsületgólját a hálóba fejeli. (5:1).

Az újpesti támadólánc nem lankad, a 20. percben Havas fejjel ad be Zsengellérhez, aki elvetéssel fejeli be a hatodik gólt. (6:1). A 28. percben folytatódik a gólözön. Zsengellér vissza a kapu felé a labdát, a kiszaladó Vági elől hátraad és a rászaladó Vincze az üres kapuba talál. (7:1).

Az Újpest állandóan támad és a Budafok csak nagyritkán jut el a hazai csapat térfelére, de a Futó-Fekete újpesti hátvédpár biztosan rombolja szét a budafoki támadásokat. A 35. percben Kállai leadásával Kocsis elszalad, lő, Vági kiöklözi, pontosan Zsengellér elé, aki most sem hibáz. (8:1).

A Budafok szürkén játszott és a két számjegyű vereség sem lett volna meglepetés. Az újpesti támadósor kifogástalanul működött, Kocsis-Vincze jobbszárny ontotta a gólhelyzeteket. A védelemnek nem sok dolga akadt, de feladatát sikeresen oldotta meg.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98