Dtum
Login with Facebookk
1938 | Szeptember

Hitler ma este 8 órakor beszédet mond

Berlin, szeptember 26.

(A Német Távirati Iroda jelentése.) Göbbels birodalmi miniszter kihirdette, hogy hétfőn este 8 órakor tömeggyűlést hívnak egybe a berlini Sportpalotába. A gyűlésről az össze német adóállomások helyszíni közvetítést adnak. Ez alkalommal Hitler vezér és kancellár beszédet mond.


A vasárnapi lapok egyhangúan kiemelik a felelősséget, amely most Prágára háramlik.


A Berliner Börsenzeitung írja: Az idő fut. Az óramutató tizenkettő felé halad. A világ Prágától gyors és világos igent, vagy nemet vár. Mind a négy nagyhatalom erőfeszítései és fáradozásai a kérdés megoldására sokkal nagyobbak voltak, semhogy megengedhetnék, hogy bűnös kezek e fáradozásokat rombadöntsék. Tudjuk és méltányoljuk, hogy főleg Franciaországnak nehéz volt átküzdenie magát bizonyos felismerésekhez és elhatározásokhoz.


Idegtépő hetek vannak Európa mögött. Ez a földrész fellélegzett abban a pillanatban, amikor a vezér az önrendelkezés nemes jogára apellált és a fellebbezés Londonban és Párizsban méltó visszhangra talált.


A Völkischer Beobachter szerint a további fejleményekért teljesen Prága felelős, ahol fel kell ismerni azt az esélyt, amelyet a német kiürítési terv mégegyszer nyújt. Mi sem volna végzetesebb, mint ha Benes és Sirovy abban a hamis reményben ringatóznék, hogy az időnyerés ebben az esetben is mindent jelent.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98