Dtum
Login with Facebookk
1939 | Április

Kisemberek védelmét szolgálja a szabadidő-probléma megoldása

A Teleki-kormány, főleg pedig az iparügyi minisztérium tovább folytatja tevékenységét abban az irányban, hogy az ipari, kereskedelmi és bányászati munkavállalók, sőt később a mezőgazdaságban dolgozók is minél egészségesebb munkaviszonyok közé jussanak.

A Közigazgatási Továbbképző Tanfolyam záróülésén
is foglalkozott e kérdéssel a miniszter, amikor ismertette az ipari munkavállalók szabadidő-intézményével kapcsolatos terveket. Egyrészt a dolgozók mindennapi szabadidejének kellemes és hasznos eltöltését, másrészt pedig a hétvégi pihenő és fizetéses szabadság megfelelő felhasználását kell intézményesen biztosítani.

A szabadidő-tevékenység irányítása csak közfeladat lehet.
Országos központi szervnek kell kidolgoznia a terveket és megvalósítani azokat. Ebbe az állami szervbe tartoznának a nagyobb vállaltoknál már működő szabadidő-tevékenységek, munkáskaszinók, olvasókörök, műkedvelő ének- és zeneegyesületek, továbbá az olyan társaskörjellegű intézmények, mint a magyar dolgozók különböző koszorúi a fővárosban és annak környékén.

Sürgős szükség van
uszodák, strandfürdők és vikendtelepek létesítésére, hogy a munkavállalók megismerjék az üdülés örömeit. Társasutazások rendezése is ezt a célt szolgálja. Fel kell venni a kapcsolatot ezen a téren az egyházakkal, az ipari városok és községek vezetőségével, a népművelési bizottságokkal és a hasonló célú már működő szervezetekkel.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98