Dtum
Login with Facebookk
1939 | Április

Ferencváros – Kispest 3:2 (2:0)

Becsületes hétköznapi játékkal verejtékezte ki győzelmét a Ferencváros

A Ferencváros húsvéti ünnepi játéka közel 10.000 nézőt hozott a kispestiek újonnan épített szép sporttelepére. Ritkák az ünnepek: aki újra húsvéti Ferencvárost szeretett volna látni, csalódott. Egyszerű, nyugalmas vasárnap délutáni játék volt.

A Ferencváros becsületes, szorgalmas küzdelemben verejtékezte ki a győzelmet a derekasan harcoló kispesti gárda ellen. A Ferencváros támadásaival kezdődik a játék, Jakab elől hazaadnak a kispesti védők, de aztán Kincsest, Szojka és Pósa csak üggyel-bajjal tudja leszerelni.

A hetedik perc eredményt hoz: Gyetvay pontos beadását a jól helyezkedő Jakab Boldizsár fölött kapásból elegánsan a hálóba emeli. 1:0.

Kispestnél Kincses és Déri ügyeskedik, majd Víg tünteti ki magát hatalmas bombával, amit Pálinkás kornerre ment. Aztán újra a Fradi támad. Egyik szép akció: Jakab remekül indítja Gyetvait, ő kemény harcot vív Olajkárral, felülmarad és beadását Jakab alig fejeli mellé.

A másik oldalon Nemes fejese kerül ugyanerre a sorsra, azután Déri elől csak merész rávetéssel tud menteni Pálinkás.

Toldi – Kiszely – Jakab lábán vándorol a labda és a vékony center robbanó erejű lövése a felső kapufát súrolva jut ki a játéktérről. Táncos, mint „oroszlán” harcol a kispesti védőkkel – húzza is a labdát utána. Sántikál és öt perc múlva az üres kapu fölé rúgja a labdát.

A harminckettedik percben Jakab magas labdáért ugrik, összeütközik az egyik kemény kispesti védővel, ölben viszik ki a pályáról, de hamarosan visszajön. A kispesti támadósor is megembereli magát. Nemes Kincseshez passzol, a szélső Pálihoz irányít, a hórihorgas center jól megpuskaporozott bombája a kapuléc fölött robban.

Aztán Táncos ügyeskedik megint, kornert harcol ki, beadását Kiszely gyengén lövi, Jakab elfogja a labdát, Toldi elé teszi, és Toldi nem hibáz. Lapos lövése kettőre emeli a Ferencváros góljainak a számát. 2:0.

A kispestieknek is adódik jó helyzetük. Nemes a hatoson egyedül áll szemben Pálinkással, de labdája nem tudja kikerülni a jól helyezkedő kapust. Az utolsó percekben Kiszely a kispesti centerhalffal fejel össze, mindketten fogják a fejüket, s a keménykötésű ferencvárosi balösszekötőt úgy támogatják le a pályáról.

A második félidőben Kiszely halántékán fehér tapasszal jön ki. A Ferencváros változtat első félidei hadrendjén, a fedezetek hátrább húzódnak, ezzel természetesen a két összekötő is hátrább kerül és hamarosan meg is látszik a „taktika” eredménye. Hiába szökteti többször is Kiszely Gyetvait és hiába ad be Gyetvai, nincs senki, aki a támadást befejezné. Jakabot könnyűszerrel sodorják el a kispesti védők.

Az első percekben a Fradi igyekszik, de aztán hamarosan a lélegzethez engedett Kispest kerekedik felül. Egyre-másra rohamoznak, igaz, hogy kevés szerencsével. A kis Olajkárt faultolja Tátrai, veszélyes lenne a helyzet, de Olajkár vaktában megrúgott labdája messze a kapu előtt süvít el.

 

A Kispest nem lankad. Hol a kapu fölé, mellé száll labdájuk, vagy pedig a briliáns tempóérzékű Pálinkás lép közbe. Aztán Olajkár kapásból küldi magaslati levegőre Kincses jó beadását. Páli lövése pedig Déri sarkában akad el. Páli megsérül, az arcát tapogatja, később helyet is cserél Olajkár II.-vel.

A huszonötödik percben eredményes a kispesti támadósor. Nemes szökteti Kincsest, akinek jó beadását Páli pompásan megvágja és a jól eltalált labda Pálinkás ökléről a hálóba pattan. 2:1.

Végre egy kis lélek tüzesíti a játékot. De aztán Fradi-gól hamarosan lehűti a kispesti reményeket. Szojka hosszú labdáját Táncos kapja, ő Kiszelihez továbbít, a hatalmas termetű összekötő bravúros testcsellel szökik ki a védők közül és lövése nyomán megrezzen a háló. 3:1.

A Ferencváros nem nagyon igyekszik, Kispest 3:2-re javít. Szabadrúgás Sárosi miatt, Olajkár I. lövi, Pálinkás fogja, de aztán nekiugranak a kispesti csatárok, kiejti a labdát és az Déri lábáról a hálóba gurul. 3:2. Nagy kapushiba.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98