Dtum
Login with Facebookk
1939 | Március

Sárosi György dr. újra csatasorba állt

Ferencváros – Elektromos 2:0 (0:0)

A vasárnapi bajnoki szünnapon a Ferencváros a Latorca-utcai pályán az Elektromos vendége volt. A mérkőzés előtt a zöld-fehérek öltözőjében nagy az izgalom, miután összesen csak tíz játékos jelent meg.

Tátrai, szolgálati helyéről nem kapott szabadságot, Szojka pedig beteg. Az Elektromos udvariasan azonnal segítségére siet a francinak és legjobb hátvédjét, Füzit adja kölcsön. Ott látjuk az öltőzőben hosszú szünet után végre Sárosi Gyurkát is, aki bizakodva mondja nekünk:
- Megpróbálom, talán menni fog, szeretnék a Hungária elleni csapatban bent lenni.

Az Elektromosban nagy meglepetésre a válogatott jobbszélső Rozsáli átkerült a balszélre. A Ferencváros kezdi a mérkőzést. Általában a Ferencváros támad, az óriási kedvvel játszó Toldival az élen. Sárosi dr. meglehetősen óvatosan játszik, bár minden mozdulata igazolja, hogy kiheverte kellemetlen sérülését.

Néha-néha az Elektromos is átlátogat a Ferencváros térfelére. Sárdi teremt Pálinkás kapuja előtt meleg helyzeteket, de a volt szegedi válogatott bravúrosan véd, egymásután két biztos gólnak látszó lövést is. Szünet után végre gólra váltja fel az óriási fölényt a Fradi-csatársor.

A 3. percben tumultus támad az Elektromos-kapujánál, a labda végül is Toldihoz kerül, akinek a lövését szerencsével kaparja ki a sarokból Bakon, de a szemfüles Bíró ott terem és a térdelő kapus feje fölött a hálóba emeli a vezető gólt. 1:0.

Röviddel ezután Táncos expresszvonat sebességgel viharzik a balszélen, hajszálpontos beadása Toldi lábáról védhetetlenül száll a sarokba. 2:0.

A mérkőzés ezután is változatos és fair. Végig sportszerű, nagy küzdelmet hozott ez a barátságos mérkőzés. A Ferencvárosban Toldi, Táncos, Sárosi dr., aki az utolsó húsz percben, mint centerhalf játszott, érdemel elismerést.

Az Elektromosban mindenkit meg kell dicsérnünk. Kiváló küzdőszellemükkel példát szolgáltathatnak sok csapatnak, hogy kell akár barátságos, akár bajnoki mérkőzésen játszani.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98