Dtum
Login with Facebookk
1939 | Április

Pompás küzdelmek a vívók Gömbös Gyula emlékversenyén

Vitéz Jákfalvi Gömbös Gyula emlékezetére az idén negyedszer rendezte meg a Honvéd Tiszti Vívó Club emlékversenyét. Az idei versenyen tőr- és kardverseny szerepelt. Szombaton kezdődött az emlékverseny, amikor is a tőrvívást bonyolították le.

A döntő mérkőzések egy részének vívását vasárnapra halasztották, hogy a kardvívás döntőivel együtt tarthassák meg. A tőrverseny döntőjében a szombati mérkőzések után Hátszeghy József vezetett hat győzelemmel Meszlényi előtt, aki addig öt győzelmet szerzett.

Vasárnap kora reggel elkezdték a kardversenyek előmérkőzéseit is. Kiemelkedő eseménye volt a versenynek öt lengyel tiszti vívó részvételén kívül a legjobb magyar vívók indulása is.

Meglepetés már az előmérkőzések során akadt. Rajcsányi a lengyel Suskitől és Zirczytől vereséget szenvedett és nem jutott tovább. A lengyel vívók jól szerepeltek, csak Zapasnak és List esett ki a selejtező mérkőzések után.

A középdöntőben folytatódtak a meglepetések. Gerevich, Szilasy, Jeney, Ványi, Németh és a lengyel Suski esett ki.

Az első csoportból Maszlay, a lengyel Segda és Berczelly jutott tovább. A második csoportból Rajczy, Kovách, Pesthy, a harmadik csoportból pedig Zirczy, a lengyel Dobrovszky és Homorody jutott tovább a döntőbe.

A lengyel vívók kitűnően dolgoztak – ez a szakértők véleménye. Ezért sokan gratulálnak Kevey János főhadnagynak, aki négy hónap óta Lengyelországban oktatja a legjobb lengyel vívókat. Kevey szakértelme meglátszik a lengyel vívók munkáján.

Vasárnap este a HTVK Váci-utcai helyiségét zsúfolásig töltötte meg az előkelő közönség. A Vitéz Somogyi ezredes által kitűnően irányított és jól rendezett versenyen megjelent Bartha honvédelmi miniszter, a tábornoki kar és a diplomácia testület sok tagja.

Kardvívásban Maszlay vezet 4 győzelemmel, utána Rajczy-Rasztovich, Bercelly és Kovách következik. Tőrvívásban Hátszeghy tartja előnyét.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Maszlay Lajos Hátszeghy József Rajczy Imre
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98