Dtum
Login with Facebookk
1939 | December

Az olasz sajtó Ciano beszédének magyarországi visszhangjáról

Róma, december 17.
(Magyar Távirati Iroda.) Az olasz lapok hasábos tudósításokban számolnak be Ciano gróf beszédének nemzetközi visszhangjáról. A berlini, londoni, párisi tudósítások mellett a legnagyobb figyelmet a beszéd magyarországi visszhangjának szentelik az olasz lapok.

 

A Stefani iroda budapesti levelezője szerint Ciano gróf beszédét az egész közvélemény egyöntetű helyesléssel és elismeréssel fogadta. Az egész magyar nemzet hálás Ciano grófnak a magyar-olasz barátságról mondott rendkivül szivélyes szavaiért.


Magyar hivatalos körökben Ciano gróf beszédével kapcsolatban a következőket mondták az olasz tidósitó előtt:
- El vagyunk ragadtatva a beszédtől, amely történelmi fontosságu dokumentumot jelent. Hálásak vagyunk azért, amit Ciano gróf Magyarországról mondott és örömmel vettünk hirt arról a meleg magyarbarát tüntetésről, amelyre Ciano gróf szavai a fasiszta kamarában alkalmat adtak. Büszkék vagyunk arra, hogy Galeazzo Ciano gróf személyében Magyarország kiváló barátját üdvözölhetjük.


A Voce d’Italia budapesti tudósítója a magyar közvélemény benyomásait a következőkben foglalja össze:
- A Duce mellett Ciano gróf már régtől fogva a legnépszerübb külföldi államférfi Magyarországon. Ez a népszerűség még megnövekedett a mult évben, amikor ismeretessé vált, hogy Ciano grófnak milyen döntő szerepe volt Magyarország jogos igényei kielégitése körül.


Ennek a szerepnek ma már minden részlete ismeretes. Azóta a magyar-olasz kapcsolatok még jobban elmélyültek és az olasz-magyar érdek és szellemi közösség belegyökerezett a magyar nép öntudatába. Ezzel egyidejűleg megnövekedett a Duce és Ciano gróf iránt érzett hála is. A magyar közvélemyény Cianno gróf beszéde találkozott, mutatja, hogy Olaszország és Magyarország között tökéletes öszhang és párhuzam áll fenn.


Különösen méltányolta a magyar nagyközönség Ciano grófnak a revizióról elhangzott szavait. Ugyancsak teljes jóváhagyással találkozott mindaz, amit Ciano külügyminiszter az antikominternről mondott.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Ciano elmondja  nagy beszédét az olasz kamarában Mussolini
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98