Dtum
Login with Facebookk
1939 | Július

A politika nyári vakációja véget ért

Budapest, július 24.

Kedden reggel rendkívüli minisztertanácsra ülnek össze a kormány tagjai, amelyen megbeszélik a képviselőház nyári ciklusának menetrendjét és letárgyalják a házszabályrevizió tervezetét.


A következő napon - szerdán - összeül a Magyar Élet Pártjának értekezlete. Itt gróf Teleki Pál miniszterelnök nyilatkozik az időszerű kérdésekről, ismerteti a képviselőház mintarendjét és bemutatja a házszabályok módosításáról szóló kormányjavaslatot. A hírek szerint a miniszterelnök a szerdai értekezleten ismét bejelenti a szélsőséges mozgalmakkal való elhatározott szembenállását és élesen el akarja határolni a kormánypártot minden más pártmozgalomról.

 

Teleki Pál ugyanekkor kifejti majd a Magyar Élet Pártjának uj akcióprogrammját, amely teljesen új alapokon kívánja a kormánypárti agitációt és szervezkedést megindítani. Elsősorban felvilágositó jellegű lesz ez a munka: a kormánypárt a sok száz népgyűlést tart az ősz folyamán és a népgyűléseken megjelennek majd a párt vezetőtagjai, sőt a kormánynak egy-egy tagja is. A kormánypárti képviselők helyeslik a kormánypárt tervbevett fokozottabb szervezkedését és hangsúlyozzák, hogy ennek a felvilágosításnak és szervezkedésnek elsősorban a megmérgezett politikai legkör megtisztítására kell irányulnia.


Tisztázta a Magyar Élet Pártjában a helyzetet az is, hogy Mecsér Endre és Mocsáry Dániel csatlakoztak a nyilaskeresztesekhez. Híre jár, hogy  vitéz Rátz Jenő ny. honvédelmi miniszter szintén elhagyja a MÉP-et és Hubayékhoz kíván csatlakozni. Rátz a híreszteléseket eddig nem cáfolta meg.

 

Pénteken kezdődik a képviselőház rövid ülésszaka. A házszabálymódositásokon kívül csupán a részletüzletekről szóló javaslatot tárgyalják le. A komoly munka őszre marad. Ennek ellenére érdeklődéssel várják politikai körökben a rövid ülésszakot. Általános az a vélemény, hogy az ősszel erős parlamenti harcok kezdődnek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Teleki Pál Rátz Jenő Mecsér Endre Mocsáry Dániel
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98